0

Maatilojen määrä jatkoi laskuaan viime vuonna Kaakon kaksikon alueella

Luonnonvarakeskuksen tilastojen mukaan Miehikkälässä oli viime vuonna 111 maatalous- ja puutarhayritystä. Virolahdella niitä oli 106. Molemmissa kunnissa yritysten määrä on laskenut joka vuosi tällä vuosikymmenellä. Nyt myös määrä on kääntynyt niin, että Miehikkälässä tiloja on enemmän kuin Virolahdella. Käänne tapahtui vuonna 2017.
Virolahdella oli vielä vuonna 2015 121 maatalous- ja puutarhayritystä, mutta neljässä vuodessa niiden määrä on vähentynyt 15:llä. Miehikkälässä vastaavalla jaksolla vähennystä on tapahtunut kuuden tilan verran.
Koko maassa tiloja oli viime vuonna 47 688, mikä oli 900 vähemmän kuin edellisvuonna.
Tilojen keskikoko maatalousmaan osalta oli koko maassa viime vuonna 48 hehtaaria ja viljelijöiden keski-ikä oli 52 vuotta, kun puhutaan perheviljelmistä.
Kaikista tiloista 86 prosenttia oli perheviljelmiä ja yhdeksän prosenttia maatalousyhtymiä. Perikuntien tai osakeyhtiöiden hoidossa oli molemmissa kaksi prosenttia tiloista.
Kasvinviljely oli tuotantosuuntana vajaalla 70 prosentilla tiloista ja kotieläintalous 27 prosentilla tiloista. Loput tilat ovat sekatiloja, joilla ei ole yhtä selkeää päätuotantosuuntaa.

Viikon kysymys

Aiotko osallistua kansalaisopiston kursseille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...