0

Paikallislehdet tekevät yhteisen vaaliliitteen – Vaaliplussa kattaa laajasti Kaakkois-Suomen vaalipiirin

ESV-Paikallismediat Oy:n yhdeksän paikallislehteä tuottavat maaliskuussa yhteisen eduskuntavaaliliitteen.
Liitteen nimi on Vaaliplussa, ja se julkaistaan lehtiyhtiön kaikkien lehtien välissä torstaina 28. maaliskuuta.

ESV-Paikallismedioiden lehdet ovat Juvan Lehti, Kaakonkulma, Kangasniemen Kunnallislehti, Keskilaakso, Luumäen Lehti, Paikallislehti Joutseno, Pitäjänuutiset, Puruvesi ja Länsi-Saimaan Sanomat.
Lehdet ilmestyvät Etelä-Savossa, Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa. Kolme maakunta muodostavat yhteisen Kaakkois-Suomen vaalipiirin.
Vaalipiiri perustettiin syyskuussa 2013 Etelä-Savon ja Kymen vaalipiireistä. Vaalipiiriä käytettiin ensimmäisen kerran viime eduskuntavaaleissa vuonna 2015.

Vaaliplussa painetaan samaan tabloid-kokoon kuin ovat paikallislehdet. Siihen kirjoitetaan juttuja ja myydään vaalimainontaa.
Jutuissa haastatellaan muun muassa äänestäjiä ja vaalien talkootyöntekijöitä eri puolilta vaalipiiriä. Lisäksi kuulostellaan eri puolueiden poliittisilta toimijoilta, millaiset teemat tulevissa vaaleissa nousevat esille. Luvassa on on muitakin mielenkiintoisia juttuaiheita.
Vaaliplussassa ei ole yksittäisten kansanedustajaehdokkaiden haastatteluja, vaan kukin paikallislehti haastattelee ehdokkaita sekä käy ehdokkaiden vaalitilaisuuksissa omien linjaustensa mukaisesti.

Eduskuntavaalit järjestetään tämän vuoden huhtikuun 14. päivänä, ja Kaakkois-Suomesta valitaan eduskuntaan Arkadianmäelle 17 kansanedustajaa.
Kaakonkulma on avannut verkkosivuilleen myös kaakonkulma.fi -vaalisivuston, jonne kootaan vaaliaiheisia juttuja ja mielipidekirjoituksia. Ne ovat osittain samoja, joita julkaistaan paperilehdessä.
Lisäksi verkkosivuilla julkaistaan ehdokkaiden vaalimainoksia.
Kaakkois-Suomen vaalipiiriin kuuluvat Enonkosken, Haminan, Heinäveden, Hirvensalmen, Iitin, Imatran, Joroisten, Juvan, Kangasniemen, Kotkan, Kouvolan, Lappeenrannan, Lemin, Luumäen, Miehikkälän, Mikkelin, Mäntyharjun, Parikkalan, Pertunmaan, Pieksämäen, Puumalan, Pyhtään, Rantasalmen, Rautjärven, Ruokolahden, Savitaipaleen, Savonlinnan, Sulkavan, Taipalsaaren sekä Virolahden kunnat.

Viikon kysymys

Pakastatko mansikoita talven varalle?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...