0

Vaarallisia esineitä ja rattijuopumuksia rajalla

Kaakkois-Suomen rajavartioston rajanylityspaikoilla havaittiin viime viikon aikana 11 vaarallisen esineen hallussapitoa. Vaaralliset esineet löydettiin Imatran, Nuijamaan ja Vaalimaan rajanylityspaikoilla maahantulotarkastusten yhteydessä ja kerran Nuijamaalla maastalähtötarkastuksessa.
Rikoksesta epäillyistä henkilöistä yksi on Ukrainan kansalainen ja loput Venäjän kansalaisia. Henkilöitä epäillään vaarallisen esineen hallussapidosta. Rajatarkastuksen yhteydessä löydetyt esineet olivat teleskooppipatukoita, sähkölamauttimia, luottokorttiveitsiä ja stilettejä.
Vaalimaan rajanylityspaikalla venäläisen mieshenkilön epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen. Henkilö puhalsi rajavartioston suorittamassa tarkkuusalkometrikokeessa 0,29mg/l lukemat. Vastaavasti perjantaina Vaalimaan rajanylityspaikalla maahan saapuvamassa ollut ruotsalainen mieshenkilö puhalsi vartioston suorittamassa tarkkuusalkometrikokeessa 0,47mg/l lukemat. Henkilöä epäillään rattijuopumuksesta.
Rattijuopumuksen raja on 0,22 mg/l alkoholia uloshengitysilmassa tai 0,5 promillea.

Viikon kysymys

Pakastatko mansikoita talven varalle?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...