0

Pääkirjoitus: Nuorten ääni paremmin esille

Miehikkälässä alkoi peräjälkeen toinen kaksivuotinen nuorisovaltuustokausi tämän vuoden alussa. Uusi nuorisovaltuusto haluaa jatkaa siitä mihin edellinen jäi, eli saada nuorten ääni kuuluville kunnan päätöksenteossa. Ensimmäisellä kaudella tuossa onnistuttiinkin varsin hyvin.
Uusi nuorisovaltuusto aikoo tehdä muun muassa oman esittelyfilmin Miehikkälästä tämän vuoden aikana. Kysymys ei sinänsä ole polkupyörän keksimisestä uudelleen, mutta kun asialla ovat oman kunnan aktiiviset nuoret, pieni paikkakunta ponnistaa varmasti laajempaankin tietoisuuteen eri some-kanavilla. Esittelypätkän laatuun kannattaa tietenkin kiinnittää erityistä huomiota.
Muutenkin uusi valtuusto haluaa nostaa kotipaikkakuntaa ja sen hyviä puolia esille. Tavoitteena on esimerkiksi viedä eteenpäin sellaisia asioita, jotka parantavat nuorten viihtyvyyttä Miehikkälässä. Ajatuksena on, että kun kunta on nuorten kannalta riittävän viihtyisä, muualle ei ainakaan sen takia kannata lähteä.
Lähtemiseen vaikuttavat monet syyt, joista opiskelu- ja työpaikat ovat tärkeimmät. Niihin nuoret eivät juurikaan voi vaikuttaa, mutta ei oman kotikunnan hyvien puolien korostamisesta haittaakaan ole.
Viime valtuustokaudella nuoret saivat aloitteellaan aikaiseksi muun muassa Lunninkuopan bussikatoksen. Ja vielä tärkeämpi asia oli uusien nuorisotilojen järjestäminen. Siinä nuorten ääntä kuunneltiin herkällä korvalla.
On myös muistettava, että aktiivisesti toimivat nuoret oppivat samalla kunnallisesta päätöksenteosta hyvin paljon. Nuorisovaltuusto valitsee edustajansa lautakuntiiin, joissa heillä on läsnäolo- ja puheoikeus.

Viikon kysymys

Joko olet vaihtanut kesärenkaat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä