0

Rajalla tilanne normalisoitui perjantaiaamuun mennessä

Venäjän tullin uuden tietoliikennejärjestelmän aiheuttamat jonotukset näyttäisivät olevan nyt ohi rajanylityspaikoilla. Rajavartiostosta kerrotaan, että tilanne on normalisoitunut perjantaiaamuun mennessä. Suomen puolella ei kuitenkaan tiedetä, tuleeko vielä mahdollisia uusia häiriöitä.
Venäläisten uuden järjestelmän käyttö aiheutti torstaina jonoutumista, pahimmillaan rajanylitysliikenteessä puhuttiin tuntien jonotusajoista. Ihmisiä kehotettiin varautumaan siihen, että rajalla voi mennä aikaa.
Uusi järjestelmä otettiin käyttöön viime viikon perjantain ja lauantain välisenä yönä Imatralla, ja se on käytössä myös Nuijamaalla ja Vaalimaalla. Kaakkois-Suomen rajavartiostosta muistutettiin, että koska kyseessä on Venäjän tullin tietojärjestelmä, joten tiedotusvastuu on Venäjän viranomaisilla.

Viikon kysymys

Aiotko osallistua kansalaisopiston kursseille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...