0

Maidontuotanto tehostunut erityisesti Miehikkälässä ja Virolahdella

Vaikka maidontuottajien määrä on vähentynyt sekä Virolahdella että Miehikkälässä, kummassakin kunnassa tuotettiin viime vuonna tehokkaammin maitoa kuin muissa Etelä-Kymenlaakson kunnissa.
Tehokkainta tuotanto oli Miehikkälässä, jossa yhtä tilaa kohti tuotettiin 439 000 litraa maitoa. Virolahdella vastaava luku oli 379 000 litraa. Pyhtää jäi tässä tilastossa niukasti kolmanneksi.
Kaakkois-Suomen ely-keskuksen kokoamien tietojen mukaan Miehikkälässä oli viime vuonna kymmenen maitotilaa, kun niitä edellisvuonna oli 12. Virolahdella tuottajien määrä laski yhdellä ja maitotiloja oli 15.

Kokonaisuutena Kaakkois-Suomen maidontuottajamäärä laski viime vuonna ensimmäisen kerran alle kolmeen sataan ely-keskuksen alueella
Tilaluku on laskenut 20 vuodessa 1 668 maidontuottajasta 272 maidontuottajaan, eli 28 tuottajaa sulki lypsykoneensa viimeisen kerran vuoden 2018 aikana. Laskua tilojen määrässä on tapahtunut parissakymmenessä vuodessa yli 80 prosenttia.
Maidontuotanto on vähentynyt, mutta samalla tehostunut Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen alueella. Tehokkuus näkyy alueella tuottajaa kohti tuotettujen litramäärien suuruutena. Vaikka viime vuonna alueella tuotettu maitomäärä väheni edelliseen vuoteen verrattuna 96 miljoonasta litrasta 93 miljoonaan litraan, niin tilaa kohti tuotetaan yhä enemmän maitoa.
Tämä selitty sillä, että jäljelle jäävien tilojen suuret investoinnit ovat päässeet täyteen tuotantoon.

Viikon kysymys

Häiritseekö postilakko elämääsi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä