0

Moottoritiellä huristellaan 120 kilometriä tunnissa jo ensi viikolla

Talven tuiskut ovat hiljalleen vaihtumassa keväisemmiksi keleiksi ja se näkyy myös tien päällä. Siinä missä pahimmilla talvikeleillä uudella moottoritielläkin oli ajoittain 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus, ensi viikolla tilanne muuttuu.
Rajoituksista vastaava ITM Finland Tieliikennekeskus tiedottaa, että osalla moottoriteistä siirrytään jo kesäisiin nopeusrajoituksiin. Koko E18-moottoritiellä 120 kilometrin nopeusrajoitusten siirtymävaihe otetaan käyttöön ensi viikon keskiviikkona 6. maaliskuuta.
Tämä tarkoittaa, että hyvissä sää- ja keliolosuhteissa nopeusrajoitus nostetaan valoisaan aikaan 120 kilometriin tunnissa. Muulla tieverkolla talviajan nopeusrajoitukset pysyvät edelleen voimassa.

Pimeään aikaan tai talvisissa keliolosuhteissa korkein mahdollinen nopeusrajoitus on 100 kilometriä tunnissa. Siirtymäajan nopeusrajoitukset ovat voimassa kesänopeuksien voimaantuloon asti.
Tavallisesti Suomessa siirrytään takaisin kesänopeuksiin maalis-huhtikuun aikana.
– Vaikka talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset ovat vielä voimassa koko Suomessa, keväiset keliolosuhteet mahdollistavat osalla moottoriteistä 120 nopeusrajoituksen. Korkeampaa nopeusrajoitusta voidaan käyttää valoisaan aikaan ja hyvissä keliolosuhteissa vaihtuvissa nopeusrajoitusmerkeissä, kertoo ITM Finlandin liikenteen ohjausyksikön päällikkö Mika Jaatinen.
Liikennemerkkien ohella suurinta sallittua nopeutta säätelevät myös muut liikennesäännöt. Tieliikennelaki velvoittaa kuljettajaa ottamaan huomioon muun muassa tien kunnon, sään, kelin, näkyvyyden ja liikenneolosuhteet.

Kommentteja aiheesta “Moottoritiellä huristellaan 120 kilometriä tunnissa jo ensi viikolla

  • 3.3.2019 at 08:40
    Permalink

    Eilen se oli taas totisinta totta kuinka Suomalainen pitää kiinni nopeusrajoituksista .Lunta tuli ja kova tuuli Lahdesta Kouvolaan tullessa . Taustapeilistä ei näkynyt autoja ja hiljensin vauhdin 80 stä 70 kymppiin kun tulin tienpätkälle jossa kaiteella erotettu ohitustienpätkä vastaan tulijoille ennen Matkakeidasta.Vain yksi Kaista ja auto lähestyi todella kovaa .Sitten alkoivat pitkät välkkyä ja auto takapuskurissa melkein kiinni .Niin mentiin kunnes kaide loppui ja alkoi risteysalue Matkakeitaan.Sitten täpärä ohitus ja vilautin valoja kun melkein keulaan osui.Iski jarrut pohjaan ja odotin rauhassa meneekö vai ei .Ja samalla laitoin rek.tunnuksen muistiin .Lähti ja kova vauhti näytti jatkuvan.
    Moni kolari saattaa johtua juuri tällaisista ajajista, jopa kuolemaan johtava .

Comments are closed.

Viikon kysymys

Viikon kysymys: Uskotko Hurpun suunnitelmien toteutumiseen?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...