0

Vuoden alku rumensi työttömyyslukuja Kaakon kaksikossa

Miehikkälässä oli tammikuun lopussa 88 työtöntä työnhakijaa, kun viime vuoden lopussa heitä oli seitsemän vähemmän. Myös Virolahdella työttömyysluvut nousivat hivenen, nyt työttömänä oli 164 henkilöä, kun heitä oli viime vuoden lopussa 161.
Miehikkälän työttömyysaste oli tammikuussa 11,8 ja Virolahden 12,2. Virolahti oli täsmälleen samassa kurssissa kuin Kaakkois-Suomen ely-keskuksen alue kokonaisuudessaan.

Viime vuoteen verrattuna työttömien määrä laski tammikuussa edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta Kaakkois-Suomen kaikissa seutukunnissa. Työttömiä työnhakijoita oli 14 prosenttia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Kehitys oli hieman suotuisampaa Etelä-Karjalassa kuin Kymenlaaksossa.
Pitkäaikaistyöttömiä oli kaakossa tammikuun lopussa 35 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Nuorten työttömien määrä pieneni 4 prosentilla. Uusia avoimia työpaikkoja oli 25 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.
Työttömyys väheni kaikissa ammattiryhmissä, eniten rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöiden ammattiryhmässä. Vähennys oli suurta myös palvelu- ja myyntityöntekijöillä.