0

Aurinkola jäämässä tyhjilleen – tontista kunta ei halua luopua

HUONOSSA kunnossa oleva entinen kunnanlääkärin kiinteistö eli Aurinkola on jäämässä tyhjilleen. Talossa toimiva kutomo voi toimia siellä niin kauan kunnes sille löydetään jokin muu sovelias paikka.
Tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle, että Aurinkolan seitsemän vuokra-asuntoa poistetaan käytöstä. Tämä tarkoittaa sitä, että voimassa olevat vuokrasopimukset puretaan, eikä uusia enää solmita. Tällä hetkellä asunnoista on käytössä kolme, kun taas neljä on jo tyhjillään. Vuokrasopimusten purkuaika on kuusi kuukautta.
Kunta on päätynyt tähän ratkaisuun, koska asuntojen kunnostukseen pitäisi panostaa merkittävästi, eikä se ole tarkoituksenmukaista kun vapaita vuokra-asuntoja löytyy riittävästi.
Viime vuonna kiinteistön tulot olivat reilut 16 000 euroa, kun taas menot reippaasti yli 20 000 euroa.

Virolahden kiinteistöjen omistajapoliittisen linjauksen mukaisesti kiinteistö halutaan pitää kuitenkin hyvän tontin ansiosta. Aurinkola sijaitsee keskeisellä paikalla Virojoen varrella. Tontin koko on noin 4 000 neliömetriä.
– Tontille on kaavoitettu kerrostalolle ja se voidaan myös tarvittaessa jakaa kahteen pienempään osaan. Sen sijainti on erinomainen, siksi siitä ei kannata luopua. Mahdollista olisi, että tontille rakennettaisiin kovan rahan kerrostalo tai tarvittaessa vuokrakohdekin sinne voidaan rakentaa, tekninen johtaja Markku Uski kaavailee.

JUKKA KINNUNEN

Viikon kysymys

Aiotko osallistua kansalaisopiston kursseille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...