0

Mielipide: Kuinka kansaa johdatellaan kyseenalaisin keinoin suuntaan oikeaan

Miten tämä on mahdollista? Olen aina pitänyt meitä suomalaisia ajattelevana, arvoja, periaatteita ja tasa-arvoa kunnioittavana kansana.
Surullista, mutta totta on, että me jokainen annamme itse tällaisen virheellisen totuuden upota meihin. Vastuu on kuulijalla ja puhujaa kyseenalaistamatta uskovalla. Pyrkimys totuudenmukaisuuteen ja mielipide on kaksi eri asiaa.
Nämä puutteellisen totuuden puhujat on helposti tunnistettavissa. Sillä usein he julistavat vain yhtä oikeaa totuutta kuuntelematta toisia. Heillä ei ole minkäänlaista halua tai tarvetta ottaa toisen osapuolen näkemyksiä ja mielipiteitä huomioon.
Heistä huokuu tarve jyrätä ja saada toinen ihminen kyseenalaistamatta uskomaan hänen totuutenaan julistama asia, mutta josta hän jättää tietoisesti kertomatta toisen puolen.
Tarkoituksena ainoastaan näin toimimalla saada toinen ihminen toimimaan ja ajattelemaan vain ja ainoastaan omien tarkoitusperiensä mukaisesti.
Saitko jo jonkun tällaisen puhujan kasvot mieleesi?

Historiasta löydämme paljon surullisia esimerkkejä mitä on tapahtunut, kun ihmiset ovat alkaneet uskomaan ja seuraamaan tällaisella tyylillä puhujia.
Eikö ihminen opi koskaan. Mielestäni oppiminen on mahdollista niin kauan, kuin on elämää.
Joten meidän jokaisen vastuulla on herätä ja ruveta vähän pintaa syvemmälle miettimään asioiden laitaa ja selvittää mitä mieltä minä oikeasti mistäkin asiasta olen. On vastuun pakoilua ja siirtämistä äänioikeutetun sanoa: ”Kaikki ne on samanlaisia valehtelijoita ja oman edun tavoittelijoita. En vaivaudu edes äänestämään, kun mikään ei kuitenkaan muutu.”

Olen pohtinut mikä saa ihmisen työntämään vastuun omasta elämästään muille ja liiaksi luottamaan yhteiskunnan kantokykyyn.
Se on tuudittautuminen uskoon, että hyvinvointivaltio pysyy pystyssä itsestään ja sen jaloillaan pitäminen on muiden tehtävä – ei minun.
Tämä selittää minulle sen teorian, että hyvinvointi alkaa lopulta kääntyä ihmisiä itseään vastaan.
Laiskuus ja välinpitämättömyys katsoa omaa napaa pidemmälle ja ajattelemalla, että ei koske minua eli ei silloin tarvitse kiinnostua.
Haluatko herätä asioiden äärelle itse vai vasta sitten, kun asiat tulee vasten kasvojasi ihollesi, etkä enää voi välttyä heräämiseltä. Usein silloin on jo vain liian myöhäistä vaikuttaa asioiden kulkuun.
Ihmiset, kun ajattelee ja toimii pinnallisesti, niin miten mielestäsi toimii silloin yhteiskunta. Pinnallisesti. Egolle ja rahalle olemme silloin antaneen vallan ja usein vielä ilman vastuuta.
Ego ja raha harvoin ovat edes kuulleet sanoista vastuu. Olen pahoillani. En tiennyt mitä tein. Otan opikseni. Anteeksi.
Yhteistyöllä asioita hoidetaan ja hyviä päätöksiä tehdään. Kaikki lähtee sinusta. Riittää kunhan ajattelet. Meiltä jokaiselta löytyy välineet siihen.

Ilolla
Mia Patanen
eduskuntavaaliehdokas (vas.)
Hamina

Viikon kysymys

Kannatatko naisten asevelvollisuutta?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä