0

Pyterlahden Kisa-osastolla juhlahiihdot

Virolahden Sammon alaosasto Pyterlahdessa järjestää tulevana viikonloppuna hiihtokisat kotiseutumuseolla. Osasto on järjestänyt yhtäjaksoisesti kylähiihtoja 40 vuotta.
Kisa-osaston toiminta hiipui 1970-luvun alussa, jolloin hiljaiseloa kesti vajaa kymmenen vuotta. Vuonna 1979 järjestettiin jälleen kylähiihdot ja sen jälkeen, aina nykyhetkeen asti, tapahtuma on ollut vuosittainen. Joitain vuosia kisoja järjestettiin eri puolilla kylää, muun muassa Iivarinmäellä ja Hevonniemellä.
Nykyään Kotiseutumuseo on tapahtuman keskus ja ladut kulkevat lumitilanteen mukaan läheisillä pelloilla ja museon puistossa. Tapahtuma on järjestetty kelissä kuin kelissä ja osallistujia on ollut vaihtelevasti. Vanhin osallistuja on ollut nyt jo edesmennyt Veikko Peltola. Hän hiihti ansiokkaasti vielä 80-vuotiaana. Nuorimmat osallistujat ovat alle 3-vuotiaita.
Hiihtäjiä ja yleisöä ovat tarjoiluillaan kestinneet kylän Martat sekä Ainot. Hiihdot alkavat lauantaina kello 13.

Viikon kysymys

Kannatatko naisten asevelvollisuutta?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä