0

Mielipide: Suunta hukassa

Eksymisellä ja täysin eri tavalla ajattelevilla ihmisillä on ollut suuri positiivinen merkitys elämääni. Tykkään Herättelijöistä! Eri vinkkelistä ja eri tavalla maailmaa kokevista ja katsovista ihmisistä. He herättävät aina mielenkiintoni.
Heidän kanssa keskustellessa oma ajattelu saa tuuletusta ja pistää ajattelemaan asioita sekä tarkastelemaan omia näkökantojaan kriittisesti.
Enkö mahdollisesti olekaan oikeassa. Enkö tiedä tarpeeksi. Enkö ole hakenut tietoa tästä asiasta tarpeeksi tai en ole jostain syystä pystynyt sisäistämään oppimaani.
Keskustelu ei-samanmielisten kanssa on siis erittäin kehittävää ja vie asioita eteenpäin. Keskustelu auttaa myös vahvistamaan omaa uskoa niihin asioihin joista tietää ja tuntee tietävänsä. Helpottaa seisomista omien asioiden, arvojen ja periaatteiden takana.

Olen ehkä suuntavaistottomin ihminen jonka tiedän. Eksyn helposti jo suoralla tiellä. Tämä ei kuitenkaan ole koskaan estänyt minua liikkumasta ja menemästä sinne minne olen halunnut mennä.
Ilman eksymistä olisi jäänyt puolet elämästäni elämättä ja niin moni upea paikka löytymättä ja niin moni merkityksellinen ihminen kohtaamatta.
Eksyminen ja toisella tavalla ajattelevat ihmiset ovat siis ainakin tähän asti minulle olleet reitti löytää perille. Löytää itselleni merkitykselliset asiat elämässä, joiden puolesta haluan taistella, yrittää vaikuttaa ja tehdä työtä. Erilaisuus on rikkaus.
Tavoitteeni on kasvaa Herättelijäksi.
Nyt hetken keskityn vielä hyväntahtoiseen häiriköintiin, jotta näkisimme paremmin ympärillemme. Ei haittaa, jos on suunta hukassa. Kunhan uteliaisuus on tallella.

Mia Patanen
eduskuntavaaliehdokas (vas.)
Hamina

Viikon kysymys

Muuttaako valoisa aika unirytmiäsi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä