0

Miehikkälän ja Virolahden kirjastokäynnit laskivat huippulukemista

Kirjastojen kävijämäärät laskivat viime vuonna Virolahdella 6,8 prosenttia ja Miehikkälässä 15,6 prosenttia edellisvuodesta. Kirjastokäyntien määrä oli yhteensä noin 41 800.
Myös lainojen määrä laski molemmissa kirjastoissa: Virolahdella 15,7 prosenttia ja Miehikkälässä 14,6 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Yhteensä lainoja oli noin 68 750 kappaletta.
Vuosi 2017 oli molemmissa kirjastoissa laina- ja kävijämääriltään 2010-luvun ennätysvuosi, joten pienoinen lasku ei tullut yllätyksenä kirjastoille.
Sähköiset aineistot kasvattivat suosiotaan. Kyyti-kirjastojen yhteisiä e-kirjoja ja e-äänikirjoja lainattiin viime vuonna 50 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna, ja e-kokoelman nimekemäärä kasvoi 35 prosenttia edellisvuodesta. E-kirjojen ja e-äänikirjojen osuus kaikista lainoista oli noin yhden prosentin luokkaa.
Tapahtumia järjestettiin edellisvuotta enemmän. Virolahdella oli 66 tapahtumaa, joihin osallistui 778 kävijää. Miehikkälässä 20 tapahtumaan osallistui yhteensä 367 henkilöä. Virolahdella pidettiin myös 11 näyttelyä vuoden aikana.
Laskeneista luvuista huolimatta Kaakon kaksikon kirjastot saavuttivat määrälliset tavoitteensa käyntien (8 käyntiä/asukas) ja lainojen (13 lainaa/asukas) suhteen.

Virolahden kirjaston aukioloajat laajenivat tammikuussa 2019 omatoimikirjaston käyttöönoton myötä. Nähtäväksi jää kuinka tämä vaikuttaa kuluvan vuoden laina- ja kävijämääriin.

Viikon kysymys

Häiritseekö postilakko elämääsi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä