0

Jäteasema palvelee keväällä Virolahdella kerran kuussa

Virolahdelle tuodaan jäteaseman palvelut kevään aikana kerran kuukaudessa. Kymenlaakson Jäte Oy:n järjestämä jäteasema palvelee Virojoella kuukauden viimeisenä lauantaina kello 9-13. Paikkana on entinen kunnan varikko osoitteessa.
Ensimmäisen kerran jäteasema on Virolahdella lauantaina 30. maaliskuuta kello 9-13. Tämän jälkeen seuraavat jäteasemapäivät ovat 27.4, 25.5. ja 29.6. Loppuvuoden aikatauluista päätetään myöhemmin.
Palvelua kokeiltiin jo kerran helmikuussa. Silloin kävijöitä oli 90.
– Tarvetta jätteiden vastaanotolle on kävijöiden mukaan paljon, kertoo kenttäpäällikkö Janne Karhu Kymenlaakson Jätteeltä.

Virolahden jäteasemalla on käytössä sama hinnasto kuin muillakin Kymenlaakson alueen jäteasemilla. Keräykseen otetaan enintään henkilöauton peräkärryyn mahtuva määrä lajiteltua jätettä. Öljyä voi tuoda vain pieniä määriä, ei tynnyreitä.
Maksuttomat jätteitä ovat kodin vaaralliset jätteet, kuten maalit, akut ja kemikaalit. Myös metalliromut ja kodin sähkölaitteet voi tuoda asemalle maksutta.
Keräykseen ei oteta kyllästettyä puuta, asbestia eikä pilaantuvaa talousjätettä. Hyötyjätteet, kuten paperi, kartonki ja lasipakkaukset viedään edelleen ekopisteille.

Viikon kysymys

Harrastatko kylmävesiuintia?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä