0

Mielipide: Meneekö tuet ja tukitoimet oikeaan osoitteeseen?

Innovaatiot ja keksinnöt ovat Suomen elinkeinoelämän tulevaisuudelle merkittäviä. Suomi on osaamisen ja kehityksen kärkimaita. Haluammeko olla sitä myös tulevaisuudessa?
Liian moni yhteiskunnallisesti merkittävä keksintö jää pöytälaatikkoon.
Keksinnöillä on vaikutusta paitsi talouteen ja työllistymiseen myös ilmastomuutokseen, luonnonsuojeluun sekä hyvinvointiin. Valtion tulisi tukea ja kannustaa innovaatioiden ja keksintöjen kehittämiseen.

Olen yrittäjäaikanani saanut tutustua keksijöihin ja keksintöjen mielenkiintoiseen maailmaan vähän syvemmin. Sain onneksi vielä idean yritykseeni saatuani tuoteväylän palvelua – ilman sieltä saamaani kannustusta, neuvontaa ja tukea voisi olla, että tarpeellinen ja toimiva mallisto olisi jäänyt suunnittelematta ja toteuttamatta.
Vasemmisto ei ole poistanut tuoteväyläpalvelua eikä keksintösäätiön rahoitusta. Edellinen hallitus on ohjannut kehitystukia isoille yrityksille.
Vasemmisto ajaa myös pienten yritysten ja yrittäjien elinvoimaisuuden kasvua ja yksin yrittäjien hengissä pysymisen edellytysten parantamista. On vanhanaikaista ajatella, että Vasemmisto ei ajaisi yrittäjien asioita, eikä näkisi yrittäjyyttä ja yrityksiä erittäin tärkeänä yhteiskunnalle ja hyvinvointivaltion rakenteiden säilyttämiselle.

Mitä parannuksia edellinen oikeistohallitus teki pienille yrityksille ja yrittäjille? Entä miten tukivat innovaatioita ja keksintötoimintaa kestävästi?
Ainut hyvä asia, jonka minä muistan oli innovaatioseteli. Tämä oli edes jotain, mutta hyvin pieni ja kertaluontoinen tuki, jonka vaikutukset taisivat jäädä vähäisiksi niin yrityksille kuin yhteiskunnalle.
Minunkin yritykselle tuo seteli myönnettiin. Kiitos siitä, mutta erilaisia tukimuotoja ja neuvontaa tarvitaan, jotta Suomi pysyy kehityksen kärjessä. Koulutuksesta säästäminen on myös ampumista omaan jalkaan ja ajaa meitä kohti kurjuutta.
Suunniteltuja ja toimivia sekä pitkäkestoisia ratkaisuja tarvitaan, jotta innovaatioita, keksintöjä ja yrityksiä syntyisi Suomeen myös tulevaisuudessa.

Mia Patanen (vas.)
Kansanedustajaehdokas
Hamina

Viikon kysymys

Tunnetko uudet liikennemerkit?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä