0

Työttömyys helpottui hieman helmikuussa – Kaakonkulmalla mennään Kaakkois-Suomen keskivertolukujen mukaan

Virolahdella oli helmikuun lopussa 160 työtöntä työnhakijaa. Määrä oli neljä vähemmän kuin kuukausi sitten. Työttömyysaste oli näin ollen 11,9 prosenttia.
Miehikkälässä työttömiä oli 83, kun heitä oli kuukautta aiemmin viisi enemmän. Työttömyysasteeksi muodostui 11,1 prosenttia. Kaakkois-Suomessa työttömyysaste oli helmikuun lopussa 11,7 prosenttia.
Työttömien määrä laski helmikuussa edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta Kaakkois-Suomen kaikissa seutukunnissa ja kunnissa. Työttömien työnhakijoiden määrä väheni koko maata (- 11 prosenttia) enemmän eli 14,3 prosentin verran. Kehitys oli hieman suotuisampaa Etelä-Karjalassa kuin Kymenlaaksossa, kerrotaan ely-keskuksen tiedotteessa.

Pitkäaikaistyöttömiä oli kaakossa helmikuun lopussa 35 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Nuorten työttömien määrä pieneni 6 prosentilla. Uusia avoimia työpaikkoja oli 9 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Kesätyöpaikkojen ilmoittaminen eri vuosina eri tahtiin vaikeuttaa alkuvuoden työpaikkojen vuosivertailuja.
Kaakkois-Suomessa oli helmikuun lopussa 15 958 työtöntä työnhakijaa, mikä on 2 670 henkilöä (- 14,3 prosenttia) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Kymenlaaksossa työttömiä oli 12,1 prosenttia ja Etelä-Karjalassa 17,5 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Koko maassa työttömänä oli 245 840 henkilöä eli 11 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Kaakkois-Suomessa oli 11,7 prosenttia.

Viikon kysymys

Aiotko osallistua kansalaisopiston kursseille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...