0

Mielipide: Kiitos Kymenlaakson päättäjät – täällä uskotaan omaan maakuntaan

Muutama viikko sitten julkistettiin aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI:n tekemä tutkimus, mikä osoitti eri maakuntien päättäjistä Kymenlaakson päättäjien uskovan vahvimmin omaan maakuntaansa. Kiitos siitä, päättäjät.
Uskonne Kymenlaakson tulevaisuuteen on tietoa, mutta se on myös viesti meidän kaikkien uskolle rakentaa elinvoimaista maakuntaa.
Maakuntamme on Suomen suurin teollisuuskeskittymä, logistiikan edelläkävijä – nyt on aika nostaa se arjessa Suomen keskiöön. Me emme ole kulmakunta, vaan risteyskohta. Me olemme juuri niin vahva, kuin kaikki kymenlaaksossa työskentelevät, yrittävät, asuvat ja lomailevat osoittavat sen olevan. Maakuntamme nousee kannustuksella, ei kateudella. Maakunnan elinvoimaisuus kasvaa yrittäjyydellä, ei rajoittamalla yritystoimintaa. Yhdessä olemme enemmän – yhdessä pääsemme pidemmälle. Maakuntamme tarvitsee yritysten, yhdistysten ja julkisten toimijoiden innovatiivista yhteistyötä.

Aina voi olla kriittinen, mutta sitä kannattaa olla myös sahatessa oksaa, jolla istuu. Usko elinkeinopolitiikkaan ei ollut tutkimuksessa vahvinta. Rohkaisemme kuuntelemaan yrittäjiä ja kannustamaan heitä. Viime vuodet ovat osoittaneet, että erityisesti Pk-yrityksiin on syntynyt eniten uusia työpaikkoja. Maakunta nousee kaikkien yhteistyöllä, yhteisellä halulla. Meidän kaikkien on siirrettävä maakunta huomiseen.
Kymenlaakso on maakunta Haapasaaresta Jaalaan, Virolahdelta Pyhtäälle. Ei Kymenlaakso ole kuin Suomi pienoiskoossa, vaan omintakeinen Kymijoen laaksokunta, joka on hieno luonnon, arkkitehtuurin, teollisuuden, palveluyritysten ja ihmisten maakunta.
Kiitämme päättäjien uskosta, jonka haluamme kasvattavan Kymenlaakson Suomen kärkimaakunnaksi kaikilla sektoreilla.

Hannu Lehtinen
puheenjohtaja
Kymen Yrittäjät ry

David Lindström
toimitusjohtaja
Cursor Oy

Viikon kysymys

Uskotko Hurpun matkailuhankkeen toteutumiseen?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä