0

Mihin Virolahden kehykset sijoitetaan?

Leader Sepra on syksystä lähtien kerännyt eteläisen Kymenlaakson kunnista asukkaiden mielipiteitä sopivista paikoista, jotka kehystää keltaisin National Geographic -kehyksin.
Ensi keskiviikkona Rajasalissa pohditaan, mitkä olisivat ne kohteet, jotka valikoituvat Virolahden alueelta mukaan. Tilaisuus alkaa kello 17.30.
Seprasta kerrotaan, että uusiakin kohteita voidaan vielä ottaa huomioon. Samalla etsitään myös näihin maisemiin liittyvää historiaa sekä hyviä tarinoita.
Suunnitelmana on, että jo ensi kesän aikana ensimmäiset kehykset kohoavat paikoilleen. Kehysten tarkoitus on nostaa esiin alueen ehkä vielä suurelle yleisölle tuntemattomiakin luonto- ja kulttuurikohteita. Samalla pyritään innostamaan alueen yrittäjiä ja yhteisöjä hyödyntämään näitä kohteita omassa toiminnassaan ja markkinoinnissaan.
Kehykset tuovat alueelle näkyvyyttä myös National Geographic-lehdessä myöhemmin julkaistavien juttujen ja videoklippien kautta.

Jokaiseen kuntaan näitä kehyksiä on tulossa kaksi kappaletta. Sijainti päätetään yhteistyössä asukkaiden ja viranomaisten kanssa. National Geographic hyväksyy lopullisesti ehdotetut paikat. Pääyhteistyötahona Sepralla hankkeessa on Ekami, jonka opiskelijat tekevät kehykset, asentavat ne valituille paikoille sekä myöhemmin huolehtivat kehysten kunnossapidosta.
Paikalla illassa on Sepran lisäksi myös Kymenlaakson kylät ry. Kehysasian lisäksi illan aikana käydään iltakahvin merkeissä läpi myös molempien yhdistysten kuulumisia ja ajankohtaisia asioita.

Viikon kysymys

Pakastatko mansikoita talven varalle?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...