0

Lumikengillä liikkunut mies kävi luvatta Suomen puolella

Kaakkois-Suomen rajavartioston partio havaitsi perjantaiaamuna luvattoman rajanylityksen jäljet Vaalimaan rajavartioaseman alueella.
Partion havainnon perusteella lumikengillä liikkunut henkilö oli kävellyt Venäjältä Suomen puolen raja-aidalle saakka ja palannut lyhyen aidan vieressä kuljetun matkan jälkeen takaisin Venäjälle.
Tapahtumapaikalla selvisi varsin pian, että todennäköisimmin luvattoman rajanylityksen on aiheuttanut metsähakkuita suunnittelemassa ollut henkilö, joka oli tietämättömyyttään syyllistynyt rajan ylitykseen. Maastosta löytyi mm. metsähakkuiden merkitsemiseen käytettävää kuitunauhaa.
Kaakkois-Suomen rajavartiosto jatkaa tapauksen selvittämistä Venäjän rajavartiopalvelun kanssa.

Vaalimaan rajanylityspaikalla epäillään myös venäläisen mieshenkilön syyllistyneen rattijuopumukseen maanantaina. Henkilö oli saapumassa Suomeen kuljettamallaan rekka-autolla. Rajatarkastuksen yhteydessä henkilö puhallutettiin seulonta-alkometrillä, jonka tulos oli 0,27 mg/l.
Kaakkois-Suomen rajavartioston suorittaman tarkkuusalkometrikokeen tulos oli 0,23 mg/l, joka ylittää rattijuopumuksen rajan 0,22 mg/l alkoholia uloshengitysilmassa tai 0,5 promillea.
Henkilö määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Chileläisen mieshenkilön epäillään rikkoneen maahantulokieltoa. Henkilö oli saapumassa Venäjältä Suomeen Tolstoi-junalla Vainikkalan rajatarkastusaseman kautta 26.3. Maahantulotarkastuksessa hänellä havaittiin olevan voimassa oleva Saksan asettama maahantulokielto Schengen-alueelle.
Vaalimaan rajanylityspaikalla moldovalaisen mieshenkilön epäillään syyllistyneen maahantulokiellon rikkomiseen 28.3. Maahantulotarkastuksessa selvisi, että henkilöllä on voimassa oleva Italian asettama maahantulokielto Schengen-alueelle. Henkilöiden maahantulot estettiin, ja heidät on haastettu käräjäoikeuteen rikosnimikkeellä maahantulokiellon rikkominen. Maahantulokiellon rikkomisesta voidaan tuomita sakkoa tai enintään yksi vuosi vankeutta.

Kahden venäläisen mieshenkilön epäillään syyllistyneen vaarallisen esineen hallussapitoon Imatran rajanylityspaikalla 27.3. Maahantulotarkastuksissa toisen henkilön hallusta löytyi sähkölamautin ja toiselta teleskooppipatukka.
Vaalimaan rajanylityspaikalla epäillään kahden venäläisen mieshenkilön syyllistyneen vaarallisen esineen hallussapitoon. Henkilöiden hallusta löydettiin luottokorttiveitset 25.3. ja 30.3.
Myös yhtä virolaista naishenkilöä epäillään vaarallisen esineen hallussapidosta. Hänen hallustaan löydettiin sähkölamautin maastalähtötarkastuksen yhteydessä Vaalimaan rajanylityspaikalla 27.3.

Viikon kysymys

Aiotko osallistua kansalaisopiston kursseille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...