0

Kymsote lieventämässä maksuja hoitajan pakeilla käymisestä

Kymsoten hallitus käsittelee kokouksessaan huomenna sairaanhoitajan vastaanottokäynnin asiakasmaksuja. Tarkoituksena on lieventää maksuja.
Carean hallitus hyväksyi viime marraskuussa Kymsoten asiakasmaksut kuluvalle vuodelle. Tuossa yhteydessä sairaanhoitajakäynnin maksuksi päätettiin 10 euroa.
Kymsotesta tiedotetaan, että asiakkailta saadun palautteen ja kokemuksen mukaan sairaanhoitajan vastaanottokäynnistä peritty käyntimaksu on aiheuttanut erityisesti pitkäaikaissairaille kohtuutonta taloudellista haittaa. Nyt hallitukselle esitetäänkin, että huhtikuun alusta lähtien 10 euron maksu peritään kolmelta ensimmäiseltä sairaanhoitajan käynniltä kalenterivuoden aikana.
Käynti sairaanhoitajalla voi sisältää tutkimista, toimenpiteitä ja muuta hoitamista sekä kuntouttamista oireen, sairauden, vian tai vamman vuoksi.

Mikäli hallitus hyväksyy esityksen, vuoden alusta maaliskuun loppuun väliseltä ajalta yli kolmen kerran maksettuja käyntejä ei hyvitetä, mutta aiemmat käynnit huomioidaan maksukertymässä.
Sairaanhoitajakäynti on jatkossakin maksuton veteraaneille, alle 18-vuotiaille, niille yli 18-vuotiaille, joilla hoitajalla käynti johtaa välittömästi lääkärin vastaanotolle tai lääkärin vastaanotolta hoitajalle tai kun käynnillä annetaan kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluva tai potilaan perussairauteen liittyvä rokote. Myös mielenterveys- ja päihdepalvelujen vastaanottokäynti on maksuton.

Viikon kysymys

Tunnetko uudet liikennemerkit?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä