0

Huoltorakennukselle löytyi halvempi ratkaisu

Virojoen urheilukentän huoltorakennukselle on löytynyt uusi, aikaisempaa edullisempi ratkaisu. Rakennus tehdään Virojoen alakoulun käytössä olevista Cramon vuokramoduleista, jotka ostetaan kunnalle. Vanhoja moduleja käyttämällä huoltorakennus tulee 80 000 euroa halvemmaksi kuin alkuperäisissä suunnitelmissa.
Virolahden kunnan investointiohjelmassa on varattu 190 000 euroa urheilukentän huoltorakennuksen rakentamiseen vuosina 2020–21. Valtionosuuden jälkeen kunnan nettomenot olisivat noin 152 000 euroa.
Nyt kustannukset jäävät kokonaisuudessaan 72 000 euroon, ja ne voidaan kattaa käyttömenoista, jolloin poistotkin jäävät pienemmiksi.
Vuokramodulien ostohinta on vain 10 300 euroa. Lisäksi kunta välttyy tilojen purkukustannuksilta, joten käytännössä modulit maksavat vain vajaat 5400 euroa.
Teknisen toimen suunnitelmien mukaan modulit muokataan vähitellen huoltorakennukseksi. Ensi kesänä rakennetaan pukutilojen väliseinä sekä wc ja suihkutila. Seuraavana vuonna tehdään toimisto ja yleisö-wc. Vuonna 2021 on vuorossa harjakaton rakentaminen, ja vuonna 2022 parannetaan vielä lämmöneristystä sekä tehdään uusi ulkoverhous.
Viime viikolla kokoontunut tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle ja -valtuustolle uuden suunnitelman hyväksymistä. Investointiohjelma on valtuuston hyväksymä, joten muutoskin on vietävä valtuuston käsittelyyn.

Viikon kysymys

Häiritseekö postilakko elämääsi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä