0

Vaalimaalla tammi-maaliskuussa 500 000 rajanylitystä – määrä väheni edelleen

Kaakkois-Suomen rajavartioston valvomilla rajanylityspaikoilla kirjattiin kuluvan vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana 1 597 000 rajanylitystä. Ylitysten määrä on samalla tasolla edellisvuosiin verrattuna. Matkustajista oli viisumivelvollisia oli noin 80 prosenttia.
Vaalimaalla kirjattiin tammi-maaliskuussa 502 000 ylitystä, kun viime vuoden vastaavana aikana ylityksiä tehtiin 26 000 enemmän. Vaalimaalla maaliskuun ylitysten määrä oli kuitenkin nyt reilut 2000 enemmän kuin viime vuonna.
Nuijamaalla ylitysten määrä kasvoi. Tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä niitä tehtiin 608 000, mikä oli 19 000 enemmän kuin vuosi sitten.
Myös Vainikkalassa kirjattiin viimevuotista korkeammat luvut, kun taas Imatralla määrä hieman laski.

Rajavartiosto aloitti maaliskuussa 29 esitutkintaa, joista 16 vaarallisen esineen hallussapidosta. Maahantulokiellon rikkomisesta aloitettiin kuusi esitutkintaa, rattijuopumuksesta neljä esitutkintaa, törkeästä kätkemisrikoksesta kaksi esitutkintaa ja törkeästä rattijuopumuksesta yksi esitutkinta.
Rajatarkastusten yhteydessä havaittiin maaliskuussa kahdeksan väärennettyä liikennevakuutusta, yksi väärennetty rajatarkastusleima ja yksi väärennetty ajokortti.
Sakkoja rajavartiosto kirjoitti maaliskuussa yhteensä 209 kappaletta. Määriltään suurimmat rikkomusnimikkeet olivat paljastinlaiterikkomus ja lievä ampuma-aserikos.

Rajatarkastusten yhteydessä havaittiin maaliskuussa kaksi anastetuksi epäiltyä ajoneuvoa. Kummankin tapauksen esitutkinta on kesken.
Turvapaikkaa rajatarkastuksen yhteydessä haki maaliskuussa yksi henkilö.
Rajavartiosto esti maahantulon maaliskuussa 88 henkilöltä. Yleisin syy oli voimassaolevan viisumin tai oleskeluluvan puuttuminen. Lisäksi rajavartiosto toimeenpani yhteensä 17 muiden viranomaisten tekemää käännytyspäätöstä.

Kaakkois-Suomen rajavartioston partio havaitsi viime perjantaiaamuna luvattoman rajanylityksen jäljet Vaalimaan rajavartioaseman alueella. Partion havainnon perusteella lumikengillä liikkunut henkilö oli kävellyt Venäjältä Suomen puolen raja-aidalle saakka ja palannut lyhyen aidan vieressä kuljetun matkan jälkeen takaisin Venäjälle.
Tapahtumapaikalla selvisi varsin pian, että todennäköisimmin luvattoman rajanylityksen on aiheuttanut metsähakkuita suunnittelemassa ollut henkilö, joka oli tietämättömyyttään syyllistynyt rajan ylitykseen. Maastosta löytyi mm. metsähakkuiden merkitsemiseen käytettävää kuitunauhaa.
Kaakkois-Suomen rajavartiosto jatkaa tapauksen selvittämistä Venäjän rajavartiopalvelun kanssa.

Viikon kysymys

Joko olet vaihtanut kesärenkaat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä