0

Jukka Hallikainen ykkönen Miehikkälän nuorisovaaleissa

Miehikkälän koululla äänestettiin viime torstaina eduskuntavaaliehdokkaista sitä mieluisinta ehdokasta. Oppilaskunnan hallituksen jäsenet toimivat vaalivirkailijoina.
Äänestystuloksen neljä eniten ääniä saanutta ehdokasta: 1) Jukka Hallikainen (kok.) 18 ääntä, 2) Timo Karstu (ps.) 3, 3) Jenni Aikio (vihr.) 3, 4)Markku Pakkanen (kesk.) 3.
Muut ehdokkaat saivat joko kaksi tai ainoastaan yhden äänen. Kaikkiaan 20 eri ehdokasta sai ääniä. Ääniä annettiin 54, joista hylättyjä oli 9.

Yli 870 oppilaitosta järjesti Nuorisovaalit viime viikolla 1.-5.4. eri puolilla Suomea. Mukana äänestyksessä on ollut oppilaita ja opiskelijoita alakouluista, yläkouluista, lukioista ja toisen asteen ammatillisista oppilaitoksista. Tällä kertaa Nuorisovaaleihin arvioitiin osallistuneen yhteensä 131 600 äänioikeutettua nuorta.
Nuorisovaaleissa alle 18-vuotiaat nuoret äänestävät samoja ehdokkaita kuin varsinaisissakin vaaleissa. Kyseessä on tehokas demokratiakasvatuksen menetelmä, jossa äänestämiseen, ehdokkaisiin ja puolueisiin tutustutaan toiminnallisella tavalla. Nuorisoalan kattojärjestö Allianssi on koordinoidut oppilaitosten vaalitapahtumaa 90-luvulta lähtien.

Nuorisovaalien valtakunnallista tulosten julkistusta voi seurata suorana lähetyksenä Ylen A-studiosta tänään maanantaina kello 21 alkaen. Lähetys näytetään Yle TV1:llä, ja sen voi katsoa myös Yle Areenasta.

2 kommenttia aiheesta “Jukka Hallikainen ykkönen Miehikkälän nuorisovaaleissa

  • 8.4.2019 at 13:56
    Permalink

    Tämä ennakoi Hallikaisen hyvää menestystä tulevissa vaaleissa ja se on hyvä asia.

  • 14.4.2019 at 17:49
    Permalink

    Kyllä olisi tosi hienoa,jos Jukka Hallikainen pääsisi eduskuntaan.Selväsanainen,fiksu ja komea mies toisi hyvää mainosta Miehikkälälle!

Comments are closed.

Viikon kysymys

Aiotko osallistua kansalaisopiston kursseille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...