0

Virolahden biokaasulaitoksen kehityssuunnitelma valmistuu kevään aikana

Virolahden biokaasulaitoksen perusparannus- ja laajennustyöt keskeytyivät laitostoimittajan ajauduttua konkurssiin viime syksynä. Laitoksen jatkokehityssuunnitelma valmistuu tämän kevään kevään aikana, kertoo Haminan Energia Oy, joka julkaisi viime vuoden tuloksensa viime viikolla.
Yhtiön liikevaihto supistui hieman, mutta liikevoitto kasvoi jälleen.
Haminan Energia Oy:n liikevaihto oli 28,2 miljoonaa euroa, kun sen edellivuonna oli 29,5 miljoonaa. Liikevoittoa kertyi viime vuonna 2,2 miljoonaa, mikä oli 300 000 euroa edellivuotta enemmön. Tulos rahoituserien jälkeen oli 1,2 miljoonaa euroa ja tilikauden tulos 1,0 miljoonaa.
Oman pääoman tuotto oli 8,1 prosenttia ja omavaraisuusaste 19,5 prosenttia.
Haminan Energian sähköverkon toimialueella Haminassa käytettiin sähköä 167,2 gigawattituntia. Sähkön käyttö kasvoi 4,7 prosenttia.
Uusiutuvien energialähteiden osuus yhtiön omassa sähköntuotannossa oli 99,9 prosenttia. Sähkön myyntiliiketoiminta myytiin Karhu Voima Oy:lle syyskuun alussa viime vuonna.
Karhu Voima vastaa myös Haminan Energian asiakaspalvelusta ja myyntilaskutuksesta. Maakaasua myytiin 230,0 gigawattituntia ja vastaavasti kaukolämpöä 28,0 gigawattituntia. Lämmön toimitusten keskeytysaika oli 6,4 minuuttia, kun taas sähkönjakelun keskimääräinen, käyttöpaikkakohtainen keskeytysaika oli 14,3 minuuttia.
Energian toimitusvarmuus on parantunut entisestään ennakoivan huollon ja kunnossapidon ansiosta. Säävarmojen johtojen osuus sähköverkon kokonaispituudesta on 76 prosenttia, yhtiöstä kerrotaan.
Tänä vuonna Haminan Energian keskeisiä asioita on Haminan LNG-terminaaliprojektin edistäminen ja LNG:n myynnin käynnistäminen.
Hamina LNG Oy:n koordinoima terminaalihanke Haminan satamassa on edennyt suunnitellusti, ja terminaali valmistuu vuonna 2020.

Viikon kysymys

Puututaanko koulukiusaamiseen riittävästi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä