0

Mielipide: Virolahden kunnan elinvoimaisuus

Kuntaan muuttoon ja kunnassa pysymiseen vaikuttaa moni muukin asia kuin se, mistä löytäisi elantonsa.
Nykyisin entistä tärkeämpiä ovat asiantuntijoiden mukaan pehmeät vetovoimatekijät, kuten paikkakunnan ilmapiiri ja vapaa-ajan mahdollisuudet.

Yksi tärkeä elementti kunnassa on työpaikat.
Nyt vaan on niin, että tämän Virolahden kunnan työpaikkakehitys ei ole toistaiseksi meidän omissa käsissämme, joitakin yksityisiä toimijoita lukuun ottamatta.
Se on ikävä kyllä muitten käsissä, esimerkkeinä raja ja tulli, jotka ovat tällä haavaa kunnan suurimpia työllistäjiä.
Nythän on toki saatu Zsar-outlet kauppakeskus Virolahdelle, joka on vahva lisä kunnan työllisyys huomioon ottaen. Siinä tosin on se probleema, että paikan työntekijät tulevat kunnan ulkopuolelta, eivätkä siis hyödytä kuntaa kovinkaan paljon.
Heidät pitää saada kuntaan asumaan.
Jotakin aivan oivallista toimintaa me olemme kuntaan saaneet, esimerkiksi Fish&Soul, Kaakon kamarimusiikki ja vierasvene- ja retkeilyveneasiat, joissa olemme mukana suuremmassa yhteydessä.

Myöskin liikunnallisesti olemme saaneet kuntaan uutta, frisbee-radan, josta suuri kiitos asianomaisille aktivisteille. Tällaiset asiat lisäävät myös kunnan tunnettavuutta laajemmaltikin.
Kaikkinensa meillä on omat kunnan sote-palvelut mallikkaassa kunnossa, sisältäen lapsi- ja vanhuspalvelut.
Koulutuspalvelut ovat kunnossa, ollaan jopa joissakin asioissa Suomen kärkipäässä.

Nyt olisi valtuustolla ja eri lautakunnilla mahdollisuus tehdä se, miten Virolahden kuntaa voitaisiin kehittää ja laajentaa asukkaiden, entisten ja uusien, asumisviihtyvyyttä monipuolisesti kehittäen ja lisätä kunnan kokonaisvaltaista viihtyvyyttä.
Meidän pitää kehittää harrastusmahdollisuuksia, että uudet kuntalaiset ensinnäkin muuttaisivat tänne ja entiset kuntalaiset viihtyisivät täällä.
Kehitetään aluksi vaikka kaikkia liikunta- ja muita toimintapaikkoja (monitoimikenttä, urheilukenttä, tenniskenttä, extreme-lajit esimerkiksi ylä- / alamäkipyöräily, skeittiparkki, koirapuisto, uimaranta, kuntosali, lasten leikkikenttä jne.).

Myöskin toritoiminnan kehittämisessä huomattavasti keskeisemmäksi toimijaksi, olisi paljon tehtävää.
Ja sitten, menkäämme kohti kokonaisviihtyisää Virolahtea.
Kiitos mielenkiinnostanne.

Charles Nyberg

Viikon kysymys

Uskotko Hurpun matkailuhankkeen toteutumiseen?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä