0

Pääkirjoitus: Kaakonkulma jatkaa entiseen malliin

Kaakonkulma-lehden toinen viisikymppinen pääsi alkuun varsin ison muutoksen merkeissä, kun Keskisuomalainen Oyj osti kaikki medialiiketoiminnot Länsi-Savo Oy:ltä viime perjantaina. Kauppojen myötä Kaakonkulmaa ja kahdeksaa muuta paikallislehteä julkaisevan ESV-Paikallismediat Oy:n uudeksi isännäksi tuli siis pörssiyhtiö Keskisuomalainen.
Kauppojen yhteydessä Kaakonkulmasta tuli osa perinteikästä konsernia, josta tulee nyt noin 250 miljoonan euron liikevaihtoa pyörittävä ja yli 6 300 henkilöä työllistävä mediajättiläinen.
Täällä Suomen kaakkoisimmassa kulmassa kauppojen vaikutukset eivät ainakaan lyhyellä aikavälillä tule näkymään lehden lukijoille juuri millään tavalla. Kaakonkulma ilmestyy edelleen tilattavana lehtenä ja kerran viikossa torstaisin. Lehden tekijät säilyvät samoina ja jatkamme edelleen Virolahden, Miehikkälän ja Ylämaan asioiden uutisointia kuten tähänkin asti.
Keskisuomalainen on konserni, joka on laajentanut toimintaansa selvästi viime vuosina. Sen liiketoiminnan ydin on paikallisessa mediassa. Siksi kauppa tuntuu luontevalta liiketoimelta.
Keskisuomalainen-konserni kustantaa nyt 77 lehteä ja verkkomediaa. Konsernin tuotteet tavoittavat viikoittain yli 2,3 miljoonaa lukijaa. Konsernin tunnetuimpia lehtiä ovat tähän mennessä olleet Keskisuomalainen, Savon Sanomat, Etelä-Suomen Sanomat, Itä-Häme, Iisalmen sanomat, Warkauden Lehti, Aamuposti, Keski-Uusimaa, Uusimaa, Helsingin Uutiset, Länsiväylä, Vantaan Sanomat, Tamperelainen, Turkulainen, Uusi Lahti ja Suur-Jyväskylän Lehti.
Konsernilla on myös painoliiketoimintaa, jakelu- ja markkinointiviestinnän palveluita sekä tutkimustoimintaa.