0

Mirja Sinkkonen kehottaa ottamaan vastaan hyvää

Mikä neuvoksi, kun en tiedä, kuuluuko minulle hyvää, tai mistä tiedän, mikä minulle on hyväksi?
Ajatteletko, että hyvä kuuluu muille, mutta sinä et ole sitä ansainnut?
– Tällainen ajattelu- ja kokemustapa viittaa itsetuntopulmiin ja syvempään kokemukseen omasta riittämättömyydestä ja häpeän tunteista. Masennuksen yksi oire on, että kokijan itsetunto muuttuu kielteiseksi ja minätunteeksi tulee riittämättömyys, sanoo psykoterapeutti Mirja Sinkkonen.
– Avuttomana koetut eriasteiset hylkäämiset, välinpitämättömyys, ohitetuksi tuleminen, hoivan ja hellyyden puute, vallankäyttö, itsekkyys tai osaamattomuus muodostuvat usein suuriksi esteiksi hyvän vastaanottamisen kannalta. Erityisen suureksi esteeksi nousee myös se, että toinen ihminen on läsnä, muttei auta.
Hyvän vastaanottamisen eri näkökulmiin pureudutaan SYKE-illassa Kulmakiven yläsalissa Haminassa sunnuntaina 14. huhtikuuta kello 17. Psykoterapeutti Mirja Sinkkosen lisäksi illassa ovat mukana pastori Kalle Virta sekä muusikot Minna ja Jussi Pyysalo. Kaikille avoimen tilaisuuden järjestää Haminan seurakunta yhdessä Kansan Raamattuseuran kanssa.

Seppo JJ Sirkka

Viikon kysymys

Pakastatko mansikoita talven varalle?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...