0

Pääkirjoitus: Vieläkin ilman omaa edustajaa

Kaakonkulma ei tälläkään kertaa onnistunut saamaan omaa edunvalvojaansa Arkadianmäelle. Sunnuntaisissa vaaleissa kulmakunnan ainoa ehdokas Jukka Hallikainen (kok.) keräsi ensikertalaiseksi ihan mukavan 1 066 äänen potin, mutta sillä jäätiin kuitenkin kauaksi kansanedustajan valtakirjasta. Myös haminalaisehdokkaat jäivät ilman mandaattia.
Jukka Hallikaisen läpimenon suhteen aika harva taisi uskaltaa vetoja lyödäkään, mutta silti pientä yllätyksen mahdollisuutta eläteltiin toiveissa. Tällä kerralla paikkaa kansanedustajana ei irronnut, mutta Hallikainen lupasi, että neljän vuoden kuluttua on vuorossa uusi yritys ja entistä pontevammin.
Hallikainen on epäilemättä tunnettu hahmo ammattinsa ja siinä saavutetun menestyksen myötä, mutta politiikassa häntä ei iso yleisö ole tottunut näkemään. Siinä itsensä tunnetuksi tekemiseen tarvittaisiin muutakin kuin laululavat.
Kun vielä Kaakonkulman puolia monessakin asiassa ajanut Markku Pakkanen (kesk.) jäi puolueensa vaalitappion myötä tällä kerralla varasijalle, ei eduskunnassa ole niin sanottuja omia miehiä ja naisia nyt lainkaan. Toivoa sopii, että kotkalaiset Sirpa Paatero (sd.) ja Juho Eerola (ps.), sekä lappeenrantalaiset kansanedustajat – Ari Torniainen (kesk.) etunenässä, ottavat tämän roolin.
Sunnuntaina käytyjen eduskuntavaalien hyvä opetus on se, että ihmiset äänestävät pienillä maaseutupaikkakunnilla jossain määrin konservatiivisesti, vaikka tilanne valtakunnallisesti toisenlaiselta näyttäisikin. Kaakonkulma on aina ollut vahvaa keskustan tukialuetta, eikä tilanne näytä siitä miksikään muuttuneen.

Viikon kysymys

Puututaanko koulukiusaamiseen riittävästi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä