0

Pääkirjoitus: Reilu viesti aina paras viesti

Vuoden alussa aloittanut Kymsote on nyt saanut valmiiksi kuntakierroksensa Etelä-Kymenlaaksossa. Kierroksen päätteeksi järjestetyissä yleisötilaisuuksissa vakuuteltiin, etteivät palvelut tule katoamaan, eivätkä terveyskeskuksetkaan ainakaan tänä vuonna. Heti kuntakierroksen perään Kymsote kertoi kuitenkin aikeistaan aloittaa koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut, joilla tähdätään myös mahdollisiin organisaatiomuutoksiin.
Kymsoten osallisuuden palvelujen johtaja Ismo Korhonen puki Miehikkälässä sanoiksi sen, mitä Kaakonkulmallakin on odoteltu: hän totesi, että mikään palvelu ei poistu, jos sen tilalle ei ole järjestetty jotain muuta, jolla kyseisen palvelun tarve saadaan hoidettua.
Jos terveysasemien sijalle perustetaan rajalliset sote-pisteet tai asemat korvataan jopa liikkuvalla kalustolla, on väärin sanoa, ettei mikään palvelu poistu. Palvelun poistumiseksi luetaan myös se, jos sinulla ei ole enää mahdollisuutta asioida vaikkapa juuri terveyskeskuksessa kotipaikkakunnallasi ja päivittäin, kuten tähän saakka olet voinut tehdä. Mikään rajallisin aukioloajoin ja rajallisin palveluin toimiva sote-piste tai liikkuva autopalvelu eivät ole sama asia kuin täyden palvelun terveysasema.
Kuntakierroksella puhuttiin vuosia kestävistä muutoksista. Näin voi ollakin monen asian suhteen, mutta toisaalta Kymsotessa on laskettu, että tänä ja ensi vuonna talouden tasapainottamistarve on 25 miljoonaa. Ja yt-neuvotteluissa sovittavat toimenpiteet käynnistetään heti neuvottelujen päätyttyä. Tällaiset uutiset ovat jossain määrin ristiriitaisia. Selvempää olisi kertoa heti ja reilusti mitä tuleman pitää. On selvää, että vaikka kaikkea ei vielä johdossakaan tiedetä, suunnitelmia palvelujen karsimiseksi on viritelty.

Viikon kysymys

Aiotko osallistua kansalaisopiston kursseille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...