0

Tornien taistossa lauantaina mukana yli 300 lintutornia – Virolahdelta neljä tornia mukana

BirdLife Suomen Tornien taisto järjestetään jo 26. kerran ensi lauantaina 4. toukokuuta. Tapahtumaan on ilmoittautunut tähän mennessä yli 300 lintutornia eri puolilta Suomea. Jokakeväisessä tapahtumassa lintuharrastajat pyrkivät näkemään tai kuulemaan mahdollisimman monta lintulajia lintutornista kahdeksan tunnin aikana (kello 5–13).
Leikkimielisen kilpailun ohessa torneissa opastetaan yleisöä ja tehdään lintuharrastusta tunnetuksi. Vierailijat ovat tervetulleita jokaiseen mukana olevaan torniin. Noin 90 tornilla järjestetään erillinen linturetki lähiympäristöön tai muuta opastusta kello 10.
BirdLife Suomen verkkosivuilla on valtakunnalliset ja alueelliset luettelot mukana olevista torneista. Vapaana oleviin torneihin voi edelleen ilmoittautua mukaan.
Virolahdelta mukaan ovat jo ilmoittautuneet joukkueet Klamilan, Kellovuoren, Vilkkilänturan Kolsinpohjan ja Vilkkilänturan Lintulahden torneihin.
Lintutornitapahtuma järjestetään samaan aikaan myös Ruotsissa ja Tanskassa. Tornien taiston tulokset julkaistaan BirdLife Suomen verkkosivuilla lauantaina kello 18 mennessä.

Viikon kysymys

Tarkistatko säännöllisesti palovaroittimen kunnon?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä