0

Pääkirjoitus: Tähti sammui

Reijo Taipale on poissa. Kirkas tähti on sammunut. Vaatimaton suomalaisten tunteiden tulkki on siirtynyt ajasta ikuisuuteen, mutta hänen äänensä elää muistoissamme – Kreivinkallion juhannustansseissa ja Myllylammen lavan kesäilloissa. Meillä täällä Kaakonkulmalla on jokaisella jonkinlainen muisto Reijo Taipaleesta. Hyvä niin, pidetään kauniit muistot elossa.
Tieto suuren laulajan poismenosta tavoitti suomalaiset viime lauantaina. Reijo Taipaleen omaiset tiedottivat, että laulaja oli menehtynyt edellisiltana Helsingissä. Taipale sairasti muistisairautta, minkä vuoksi hän ei enää esiintynyt vuoden 2016 jälkeen. Laulujen sanat, joita hän osasi ulkoa sadoittain, eivät vain pysyneet enää mielessä.
Reijo Taipaleen ura suomalaisten tunteiden tulkkina on vertaansa vailla. Yli 50 vuotta jatkunut esiintyminen, erityisesti tanssilavojen kruunaamattomana kuninkaana, ei jätä ketään kylmäksi. Unto Monosen Satumaan hän ennätti esittää omien laskujensa mukaan yli 7 000 kertaa, eikä yleisö koskaan kyllästynyt siihen. Päinvastoin.
Reijo Taipaleen tärkein tavaramerkki oli mahtava lauluääni, mutta vähintään yhtä tärkeää oli hänen vaatimattomuutensa ja tietynlainen nöyryys yleisönsä edessä. Hän tapasi ihmisiä, keskusteli heidän kanssaan, jutteli – oli yksi meistä.
Myös kotiseuturakkaus oli hänelle tärkeätä. Kesäisin hänet näki usein Miehikkälän kaupassa ostoksilla ja samalla tuttuja tapaamassa. Aina hänellä oli aikaa vaihtaa kuulumiset.
Miehikkälän kunta avasi torstaina muistokirjan Taipaleen kunniaksi kunnanvirastossa. Se on tärkeä hyväntahdon ele kotikunnalta, jota laulajasuuruus ei koskaan unohtanut. Käykää ihmiset jättämässä Reijolle viimeiset terveiset sinne. Hän on ne ansainnut.

Viikon kysymys

Hankitko aidon joulukuusen?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä