0

Kiitos Virojoen esimerkilliset nuoret!

Tallinnan matkalta palatessa jäin bussista Virojoen linja-autoasemalle. Huomasin että nuokkari Pleissin edessä oli joukko nuoria poikia.
Pojat seurailivat liikennettä ja sinne itsekin tähyilin, milloin hakijani saapuu. Huomasin tutun auton ja läksin kohti parkkipaikkaa. Ihmettelin miksi poikajoukko tuli perästäni.
Kun mieheni nousi autosta, pojat huutelivat hänelle: ”Moi huomasitko, että sun auton rengas osui noihin teräviin reunakiviin ja räjähti rikki?”
Rengasrikosta harmistuneen näköinen mies vastasi huomanneensa, kun katseli missä haettava odottaa ja näin pääsi käymään. Yhdessä sitten ihmeteltiin rengasta, mitä kävi, liian teräväkulmaisia nuo reunakivet.
Pojat jatkoivat juttua: ”Mitä teet, onko sulla vararengasta? Täällä on jo kaikki paikat kiinni.”
Autosta löytyi vararengas ja jonkinlainen tunkkikin. ”Tarviitko apua, me voitais auttaa, pojat jatkoivat puhetta.” ”Kiitos, apu kyllä apu kelpaa, mies vastasi.”

Pojat ryhtyivät yksissä tuumin reippaasti toimeen. Touhua katsellessa näki, että monilla heistä oli asiasta tietoa ja käytännön kokemusta. Keskinäinen tiimityö sujui pojilta myös hienosti, mielipiteitä vaihdettiin ja neuvoja kuunneltiin sekä erilaisia vaihtoehtoja pohdittiin.
Rengas vaihtui, pojat keräsivät työkalut ja risan renkaan takakonttiin. Joku vielä kysyi minulta kohteliaasti, voiko hän nostaa matkalaukkuni autoon. Kyllä kiitos!
Kiiteltiin mieheni kanssa poikia ja mietin samalla, kaikkien näiden nuorten vanhemmat voivat olla ylpeitä jälkikasvustaan. Nuorilla oli hallussa hyvä käytös ja mukava asiallinen juttelu ja lähimmäisen auttaminen. Ne ovat hyviä eväitä elämän varrella.
Lupasin tuoda pojille kakun nuokkarille, poikien toiminta oli vähintään sen arvoista. Ja tuli siihen paikalle pari tyttöäkin seurailemaan mitä tapahtuu. Toivottavasti kaikki renkaanvaihdossa olleet olitte perjantaina Pleississä ja kakku maistui.
Vielä kerran kiitos ja mukavaa kesää teille kaikille nuoret!

Anne Mässeli

Viikon kysymys

Pitäisikö valtion korvata yrityksille koronan aiheuttamat tappiot?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä