0

Sydänviikon päätapahtuma Sammontalolla ensi torstaina

Ensi viikolla vietettävä sydänviikko tarjoaa Kaakonkulmalla tietoa, taitoa, leikkiä ja liikuntaa. Viikko aloitetaan perinteitä noudattaen Miehikkälän kirkossa sunnuntaina. Jumalanpalveluksen jälkeen Miehikkälä-Virolahden Sydänyhdistys tarjoaa kahvit kirkkoväelle.
Torstaina 9. toukokuuta on viikon päätapahtuma, joka aloitetaan aamupäivällä kello 9–12 Miehikkälän apteekissa. Siellä mitataan kolesterolia ja tarvittaessa neuvotaan mahdollisten elämäntapamuutosten tekemisessä.
Samana päivänä on myös SPR:n Virolahden osaston soppapäivä. Yhdistys tarjoaa kaikille halukkaille soppaa Rajasalissa kello 12–14.
Iltapäivällä kello 15 alkaen tapahtuma jatkuu Sammontalolla Virojoella. Mukana on paikallisia toimijoita esittelemässä toimintaansa sekä opastamassa sydänterveyteen ja liikuntaan liittyvissä asioissa.
Tapahtumassa voi myös kerrata tai opetella elvytystä sekä defibrillaattorin käyttöä ensivasteryhmän ohjauksella.
Tapahtuman luennot alkavat kello 16. Farmaseutti Anu Pohjolan aiheena on Sydänpotilas apteekissa. Terveyskeskuslääkäri, lääketieteen lisensiaatti Janne Hallman kertoo sydän- ja verisuonitautien ennaltaehkäisystä. Luento-osuuden päättää työfysioterapeutti, terveystieteen maisteri Tuija Teräslahti aiheenaan Liikunta suojaa ja hoitaa sydäntä.
Maksuttomassa tapahtumassa on arpajaiset ja myynnissä sydäntuotteita. Myös kahvio on avoinna koko tilaisuuden ajan. Tapahtuma päättyy kello 19.

Perjantaina 10. toukokuuta vietetään Unelmien liikuntapäivää Bunkkerimuseolla kello 18 alkaen.
Yhteistyössä kunnan liikuntatoimen ja Kaakon Ladun kanssa järjestetty tapahtuma on tarkoitettu kaikille lapsista isovanhempiin, koululaisista työikäisiin ja eläkeläisiin.
Tapahtuman ohjelmassa on muun muassa geokätköpolun avajaiset ja leikkimielisiä tehtäviä. Myös luonnon kuntosali ja museon kahvio ovat käytössä.

Viikon kysymys

Tarkistatko säännöllisesti palovaroittimen kunnon?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä