0

Unelmien liikuntapäivänä liikutaan yhdessä yli ikärajojen

Valtakunnallista Unelmien liikuntapäivää vietetään jälleen 10. toukokuuta. Päivä on kaikenlaisen liikkumisen pop up ja kokeilupäivä, jonka teemana tänä vuonna on kaikkien ikäryhmien liikkuminen yhdessä.
Kaakon kaksikon alakouluilla liikunta siivittää koulupäivää. Virojoella ja Miehikkälässä aamu alkaa oppilaiden vetämällä aamuliikunnalla. Pitkällä välitunnilla vietetään ”supervälkkää”, jolloin koulun pihalle on sijoitettu erilaisia sporttipisteitä. Päivän huipentumana on yhteinen jumppatuokio, jonka tulee vetämään innostava ja hauska ryhmäliikunnanohjaaja Heidi Leppämäki Hyvinvointikeskus Huumasta.
Virolahden Bunkkerimuseolla järjestetään Unelmien liikuntapäivän tapahtuma illalla kello 18. Tapahtumassa on monenlaista liikunnallista ohjelmaa kaiken ikäisille. Museon kahvila palvelee tapahtuman ajan ja grillikatoksen tulilla voi paistella makkaraa.
Kaakon Latu järjestää yhteispyöräilyn Bunkkerimuseolle. Lähtö tapahtuu kello 17 Virojoen linja-autoasemalta.
Kello 18 lapset pääsevät etsimään ”Bunkkerintähteä” museon piha-alueella pelattavassa seikkailupelissä.

Kaakon kaksikossa avataan tällä viikolla kaksi uutta geokätköpolkua. Toinen Virolahden Bunkkerimuseolla Unelmien liikuntapäivänä kello 18 ja Miehikkälän vastaavanlainen polku Salpalinja-museolla torstaina Lumoudu luonnossa -tapahtumassa.
Koko perheelle suunniteltu kätköpolku noudattaa geokätköilyn periaatteita, vaikka kätköt eivät virallisia geokätköjä olekaan. Polulla etsitään kätkörasiaa joko gps-laitteen tai älypuhelimen sovelluksen sekä vinkin avulla. Rasiasta löytyvät koordinaatit seuraavalla rasialle. Rasioista kerätään tietoa, jolla lopulta ratkaistaan tehtävä.
Perhe- ja luontoliikuntaa kehittäneen POLKU-hankkeen avustuksella hankittiin gps-laitteita, joita pääsee nyt kokeilemaan Unelmien liikuntapäivässä. Nyt julkistettavien polkujen geokätköjen väliset matkat ovat lyhyempiä kuin tavallisesti, joten nyt on oivallinen hetki lähteä kokeilemaan geokätköilyä ensi kertaa.
Kello 18.30 on mahdollisuus lähteä iltalenkille polkujuoksun tapaan. Tuntemattoman polulla juostaan yhteislenkki joko ajanotolla tai ilman aikaa. Yhden kierroksen pituus on noin 4,5 kilometriä.

Lisäksi Unelmien liikuntapäivän iltana Bunkkerimuseolla on Miehikkälä-Virolahden sydänyhdistyksen toimintarata, fatbike-kokeilua ja frisbeegolfia.
Järjestäjinä toimivat Kaakon kaksikon liikuntatoimi, Kaakon Latu, Miehikkälä-Virolahden Sydänyhdistys sekä Virolahden museotoimi. Järjestäjät toivottavat kaikki tervetulleiksi iästä riippumatta viettämään Unelmien liikuntapäivää.

Viikon kysymys

Tunnetko uudet liikennemerkit?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä