0

Luvaton rajanylittäjä liikkui polkupyörällä Ylämaalla

Kaakkois-Suomen poliisi otti tiistaina aamuyöllä kiinni ulkomaalaisen mieshenkilön Lappeenranta-Vaalimaa-tieltä. Poliisi epäili, että henkilö on saapunut luvatta Suomeen maastoitse.
Kaakkois-Suomen rajavartioston tutkimuksissa selvisi, että Lähi-Idästä kotoisin oleva noin 30-vuotias mies oli tullut Suomeen Lappeenrannassa Ylämaan alueella sijaitsevan Pukalusjärven pohjoispuolelta maanantaina illalla. Henkilö anoi turvapaikkaa.
Tietojen vaihdossa Venäjän rajavartiopalvelun kanssa selvisi nopeasti, että henkilö kuului Suomeen pyrkineeseen neljän hengen seurueeseen. Seurueen kolme muuta jäsentä jäivät kiinni jo Venäjän puolella maanantaina iltapäivällä. Seurue oli saapunut Venäjälle lentäen viime viikolla.
Tapauksen selvittäminen on mainio esimerkki Rajavartiolaitoksen ja Venäjän rajavartiopalvelun tehokkaasta yhteistoiminnasta, kerrotaan Kaakkois-Suomen rajavartiostosta.

Kesää ja tulevaa kesälomakautta kohden rajanylitysliikenne vilkastuu. Samoin kesää kohden rajanylitysliikenteeseen tulevat mukaan pyöräilijät, joita on varsinkin Imatran ja Nuijamaan rajanylitysliikenteessä aika-ajoin varsin runsaasti.
Pyöräilijöitä kehotetaan erityiseen varovaisuuteen liikkuessaan rajanylityspaikkojen alueella, ja etenkin kun he ohittavat ajoneuvojonoja. Autoilijat monesti vaihtavat kaistaa tai jonoa odotellessaan rajatarkastukseen pääsyä, jolloin he eivät välttämättä havaitse ajoneuvon sivulla tulevaa pyöräilijää.
Polkupyöräilijät voivat ohittaa ajoneuvojonot, mutta muuten heidän tulee noudattaa liikennesääntöjä ja liikennevalo-ohjausta, kuten muidenkin tienkäyttäjien.
Imatran rajanylityspaikalla pyöräilijöitä kehotetaan käyttämään päärakennuksessa sijaitsevia rajatarkastuspisteitä, mutta Nuijamaalla ja Vaalimaalla pyöräilijät voivat käyttää niin henkilöliikennekeskuksen kuin kaistatarkastusalueiden käytössä olevia rajatarkastuspisteitä.

Viikon kysymys

Tarkistatko säännöllisesti palovaroittimen kunnon?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä