0

Vaalimaalla alkuvuonna 27 000 rajanylitystä vähemmän – koko Kaakkois-Suomessa kasvua

Vaikka Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilla neljän ensimmäisen kuukauden rajanylitysten yhteenlaskettu määrä olikin hienoisesti plusmerkkinen, Vaalimaalla rajanylityksiä tehtiin tammi-huhtikuussa 27 000 vähemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana.
Kaakkois-Suomen rajavartiosto kirjasi vuoden ensimmäisen kolmanneksen aikana kaikkiaan 2 176 000 rajanylitystä, kun viime vuoden vastaavalla jaksolla niitä kirjattiin 2 139 000. Kasvua kertyi siis 1,7 prosenttia.
Vaalimaalla kirjattiin tammi-huhtikuussa 683 000 ylitystä, kun niitä viime vuonna kertyi huhtikuun loppuun mennessä 710 000.
Nuijamaalla alkuvuosi oli viime vuotta kiireisempi, nyt ylityksiä tehtiin 834 000, eli 34 000 enemmän kuin vuosi sitten. Myös Vainikkalassa ja Parikkalassa kertyi hieman kasvua, kun taas Imatralla rajanylittäjiä oli viimevuotinen määrä.

Rajavartiosto aloitti huhtikuussa 37 esitutkintaa, joista 15 vaarallisen esineen hallussapidosta. Rattijuopumuksesta aloitettiin kuusi esitutkintaa, kätkemisrikoksesta kolme esitutkintaa ja valtionrajarikoksesta kaksi esitutkintaa. Muita rikosnimikkeitä olivat muun muassa maahantulokiellon rikkominen, törkeä rattijuopumus ja törkeä kätkemisrikos.
Rajatarkastusten yhteydessä havaittiin huhtikuussa 20 väärennettyä tullausleimaa, viisi väärennettyä liikennevakuutusta, yksi väärennetty ajokortti ja yksi passiin kohdistunut väärennys.
Sakkoja rajavartiosto kirjoitti huhtikuussa yhteensä 196 kappaletta. Määriltään suurimmat rikkomusnimikkeet olivat paljastinlaiterikkomus ja lievä ampuma-aserikos.
Rajatarkastusten yhteydessä havaittiin huhtikuussa kolme anastetuksi epäiltyä ajoneuvoa. Tapausten esitutkinta on kesken.
Turvapaikkaa rajatarkastuksen yhteydessä haki huhtikuussa yksi henkilö.

Rajavartiosto esti maahantulon huhtikuussa 74 henkilöltä. Yleisin syy oli voimassaolevan viisumin tai oleskeluluvan puuttuminen. Lisäksi rajavartiosto toimeenpani yhteensä 21 muiden viranomaisten tekemää käännytyspäätöstä.
Perjantaina 19.4. havaittiin yhden venäläisen naisen luvaton rajanylitys Suomesta Venäjälle Nuijamaan kylän alueella. Asiaa tutkitaan valtionrajarikoksena.

Viikon kysymys

Tarkistatko säännöllisesti palovaroittimen kunnon?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä