0

Kyläpyöräilyyn polkaistaan Ylämaan viidellä kylällä 19. toukokuuta

Kyläpyöräily on perinteinen jo vuodesta 1996 järjestetty kuntoliikuntatapahtuma, joka sopii kaikille. Tapahtuman ideana on pyöräillen tutustua maaseutukyliin ja rauhallisiin maaseudun pyöräilyreitteihin.
Vainikkalassa järjestetystä Pyöräilykesä -tapahtumasta 1990-luvun alkupuolella innoituksensa ja alkunsa saanut pyöräilytapahtuma on laajentunut vuosi vuodelta.
Viime vuonna pyöräilyn järjestelyvastuu siirtyi Vainikkalan kylätoimikunnalta pyöräilyn erikoisseuralle Lappeenrannan pyöräilijöille.
Viime vuonna mukaan lähti Pulsan kylä ja tänä vuonna Ylijärvi. Kyläpyöräilyyn kuuluu nyt kaikkiaan 15 kylää Lappeenrannan eteläpuolella. Mukana Ylämaalta on Ylijärven lisäksi neljä muuta kylää.
Pyöräillä voi kello 8-20 välisenä aikana oman valinnan mukaan käyden eri kylissä. Tapahtumassa arvotaan pääpalkinto, jonka arvontaan osallistuvat kaikki, jotka ovat pyöräilleet päivän aikana vähintään neljässä kylässä.
Yksittäiset mehuasemat arpovat myös kävijöiden kesken omia pienempiä palkintoja.
Kaikki kylät kiertäen matkaa kertyy reilusti yli 100 kilometriä.
Seuraavan kerran pyöräillään vielä loppukesästä 11. elokuuta. Lisätietoa tapahtumasta löytyy Lappeenrannan Pyöräilijöiden sivulta.

 

Kyläpyöräily Ylämaalla (kartta):
6. Villala: Mehuasema on maitolavalla kylän keskellä, Rummuntien varrella. Lähellä on pieni metodistikappeli hautausmaineen.
7. Rumpu: Mehuasema sijaitsee perinteisen wanhanajan tanssilavan luona noin 25 kilometrin päässä Lappeenrannan keskustasta upeissa maalaismaisemissa.
8. Hyttilä: Mehuasema on Tuohikkaantien maitolavalla kylän keskellä. Maitokopille on Villalantieltä Kyläpyöräily-opastus. Hyttilä on pieni maalaiskylä vanhoine jopa museotilamaisine rakennuksineen.
9. Ylämaa: Mehuasema on Kahvila-Ravintola Korupirtissä. Ylämaan kirkonkylä on vuoden 2010 alussa Lappeenrantaan liitetyn Ylämaan kunnan keskustaajama, josta löytyy ravintolapalvelujen lisäksi myös kauppa sekä nähtävyytenä kaunis tiilikirkko.
15. Ylijärvi: Ylijärvi on vireä kylä, jossa toimii oma aktiivinen kyläyhdistys. Mehuasemapaikkana on Pätärin talomuseo. Museo on toiminut jatkosodasta kertovan Hiljaisuus -elokuvan kuvauspaikkana. Kyläpyöräilypäivinä museo on auki kello 10-14. Tänä vuonna kylä osallistuu ensimmäistä kertaa kyläpyöräilyyn.

Viikon kysymys

Tarkistatko säännöllisesti palovaroittimen kunnon?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä