0

Kymsoten yt-neuvottelut alkavat – koskevat koko organisaatiota

Kymsoten hallitus päätti perjantaina käynnistää yhteistoimintaneuvottelut ja ne koskevat koko kuntayhtymän organisaatiota.
Neuvotteluissa käsitellään organisaatiorakennetta, johtamisjärjestelmää ja toimintaprosesseja sekä mahdollisia henkilöstövähennyksiä. Eläköitymiset ja määräaikaisuudet otetaan neuvotteluissa huomioon.
Mitään henkilöstöryhmiä ei rajata neuvottelujen ulkopuolelle, mutta pyrkimyksenä on, että vähentämistarve ei kohdistu välitöntä asiakas- tai potilastyötä tekevään vakituiseen henkilöstöön, kuten lääkäreihin, sosiaalityöntekijöihin ja välitöntä asiakastyötä tekeviin hoitohenkilöihin.
Tarkemmin henkilöstöön kohdistuvien mahdollisten toimenpiteiden määrä ja sisältö täsmentyvät neuvottelujen kuluessa.
Kymsoten toimitusjohtaja Annikki Niiranen esitti jo huhtikuussa yt-neuvottelujen aloittamista, mutta tuolloin asia palautettiin uudelleen valmisteltavaksi. Tällä kerralla Niirasen esitys neuvottelujen käynnistämisestä hyväksyttiin yksimielisesti hallituksessa.
Kymsote on arvioinut taloudellisia toimintaedellytyksiään vuosille 2019-2025 ja todennut, että toimintaedellytysten turvaaminen edellyttää yhteensä noin 25 miljoonan euron talouden sopeutustoimenpiteitä tänä ja ensi vuonna.

Kommentteja aiheesta “Kymsoten yt-neuvottelut alkavat – koskevat koko organisaatiota

  • 22.5.2019 at 09:33
    Permalink

    Ja vielä pitäisi viihtyä töissä. Muistakaa asennoitua oikein ?

Comments are closed.

Viikon kysymys

Oletko tyytyväinen joukkoliikenteen aikatauluihin ja reitteihin?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä