0

Pääkirjoitus: Kesätapahtumien aika käsillä

Kaakonkulma tunnetaan vilkkaasta kesästään, eikä alkava kesäkausi tuo siihen poikkeusta. Tämän lehden mukana kaikkiin alueen talouksiin jaettava kesälehti Kaakon kierros kertoo jälleen tuttuun tapaansa mitä kaikkea alueella on tarjottavanaan.
Sekä Virolahdella että Miehikkälässä järjestetään tänä kesänä uudenlaiset kesätapahtumat. Virojoella nähdään ja kuullaan uusi festari Down by the Joki, jonka pääesiintyjäksi saapuu Frederik. Miehikkälässä takavuosien Pelimannipäiviä herätellään uudistuneesti henkiin. Pelimannimusiikin lisäksi sielläkin kuullaan kevyempää musiikkia, kun Taikakuu nousee lavatanssien tahdittajiksi.
Nämä ovat vain esimerkkejä koko kesän laajasta tarjonnasta. Perinteisemmistä tapahtumista mainittakoon Miehikkälän Pikkukylien Pikkumarkkinat, Ylämaan jalokivimessut ja Virolahden hapanvellimarkkinat ja -juhlat. Kesäkauden aloitti jo Virolahden meneillään olevat Arktika-päivät ja jatkoa seuraa helatorstaina, kun orivarsat lasketaan mellastamaan laitumelle Miehikkälän Haukniemessä.
Matkailukesästä odotetaan kaikin puolin vilkasta. Tapahtumakirjo ja lisäksi alueen museot keräävät kävijöitä pitkin kesää. Mutta kokonaan uuden ulottuvuuden matkailijoille tarjoaa Zsar.
Vaalimaan uudessa outletkylässä vietetään ensimmäistä kesäkautta. Se on paitsi ostoskohde myös matkailullinen vetonaula. Sinne tulee paljon sellaisia ihmisiä, jotka eivät muuten ole ehkä Kaakonkulmalla käyneetkään. Mikäpä estää noita matkailijoita poikkeamasta myös muissa alueen nähtävyyksissä ja tapahtumissa, jotka kenties reitin varrelle osuvat. Syksyllä on mielenkiintoista katsoa, millaista väkeä ja kuinka paljon meillä on tänä kesänä liikkunut.

Viikon kysymys

Viikon kysymys: Uskotko Hurpun suunnitelmien toteutumiseen?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...