0

Down by the Joki -festari on Virolahti-viikon uutuus – Viikon päätapahtumat keskittyvät Virojoelle

VIROLAHTI-VIIKON päätapahtumat keskittyvät tänä kesänä Virojoelle. Uutuutena ohjelmassa on lauantai-iltana 6. heinäkuuta pidettävä musiikkitapahtuma Down by the Joki, jonka pääesiintyjäksi saapuu Frederik.
Kunnantalon pihalle ja Johannes Takasen puistoon rakentuvaa tapahtuma-areenaa hyödynnetään myös Hapanvellimarkkinoilla ja Hapanvellijuhlassa.
Down by the Joki -festivaalin järjestävät yhteistyössä Virojoen kyläyhdistys ja ravintola Wirta.
Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Miika Mattila kertoo haaveilleensa jo pitkään siitä, että voisi istahtaa viltin päälle puiston nurmikolle, kuunnella hyvää musiikkia ja katsella kaunista jokinäkymää.
– Pari-kolme vuotta sitten heräsi ajatus, että Virojoelle pitäisi saada tällainen musiikkitapahtuma. Nyt siitä tuli mahdollista, kun kyläyhdistys sai Wirran mukaan yhteistyökumppaniksi.
Down by the Joki on K18-tapahtuma. Konserttialue eli kunnantalon parkkipaikka ja puisto on aidattu ja kokonaisuudessaan anniskelualuetta. Esiintymislava rakentuu virastotalon päätyyn, joten yleisö voi seurata esityksiä sekä parkkipaikalla että puiston nurmikoilla ja penkeillä.
Anniskelupisteiden lisäksi alueelta löytyy ruokakojuja.

Iltakuudesta lähes kello kahteen yöllä kestävän juhlan pääesiintyjäksi saapuu ”junttidiskon kuningas” Frederik, kuten mies itse määrittelee itsensä nettisivuillaan.
– Reetuun päädyttiin, sillä haluamme tarjota tapahtumassa kaiken kansan iskelmää ja menevää musiikkia, Mattila perustelee valintaa.
Illan aloittaa turkulainen laulaja Annika Nord, joka esittää sekä omia sävellyksiä että cover-biisejä tämän päivän menobiiseistä legendaarisiin balladeihin. Nordin kouvolalaisessa bändissä soittaa muun muassa Wirran omistaja Joona Rinne.
Annika Nordin ja Frederikin välillä esiintyy Miika Mattila Armadas-bändinsä kanssa. Kaakonkulmalla jo valmiiksi tuttu porukka esittää tuttuja hittibiisejä niin iskelmä- kuin pop- ja rock-musiikin saralta.
Illan juontajana toimii Suur-Miehikkälästä kotoisin oleva näyttelijä Antti Peltola.

Virolahden vapaa-aikapalvelupäällikkö Sari Rasi kertoo, että Hapanvellijuhla on perinteisesti kiertänyt eri kylissä, vaikka juhla on nyt muutaman vuoden pysytellyt Klamilassa. Syynä ovat olleet käytännön järjestelyt, sillä Klamilassa on ollut valmiina Fish and Soul -satamafestivaalin esiintymislava ja tekniikka.
– Nyt myös Virojoella on mahdollisuus hyödyntää musiikkitapahtuman puitteita Hapanvellijuhlan järjestämisessä.
Klamilan Fish and Soul -festivaalin järjestää tällä kertaa Sataman baari viikkoa myöhemmin, lauantaina 13. heinäkuuta. Festivaalin päiväohjelma on ollut kunnan järjestämää, ja sitä nähdään nyt soveltuvin osin myös Virojoella Hapanvellimarkkinoiden yhteydessä.
– Tuomme markkinoille lisää toiminnallisuutta, lasten ja koko perheen näkökulmaa, Rasi kertoo.
Entistä kevyempää, lapsiperheet huomioivaa otetta on tulossa myös samassa paikassa sunnuntaina 7. heinäkuuta pidettävään Hapanvellijuhlaan.
– Juhlan peruselementit kuten Ahdin vierailu ja kesäasukkaan valinta pysyvät toki ohjelmassa. Saatamme saada myös uuden taarastinnan, kun viime vuonna valittiin taarasti. Se nähdään sitten juhlassa, Rasi raottaa salaisuuden verhoa.
Lisäksi Rasi vihjaa, että juhlan juontotehtävissä on ehkä jotain yllätyksellistä.

Virojoen juhlaviikonloppuun yhdistyy myös Kaakon Kamarimusiikki, jonka viimeiset konsertit ovat Virojoella samana lauantaina.
– Päiväkonsertissa voi kuunnella Mozartia, illan päätöskonsertissa tangoa ja sen jälkeen siirtyä jatkoille Down by the Joki -tapahtumaan, Kamarimusiikin toiminnanjohtaja Siru Ahopelto suunnittelee.
Sitkeimmät juhlijat voivat jatkaa vielä jatkojenjatkoille ravintola Wirtaan, joka on Joona Rinteen arvion mukaan avoinna aamuneljään asti.

Paikalliset yhdistykset ovat yleensä järjestäneet omia tapahtumiaan Virolahti-viikon arkipäivinä, mutta tällä kertaa esimerkiksi vanhusneuvoston kesäjuhla pidetään jo edeltävällä viikolla ja Kaakon Koukun onkitapahtumat seuraavalla viikolla.
Hapanvelliravintola on kuitenkin avoinna Rajasalissa maanantaista lauantaihin, ja samassa paikassa voi tutustua Kaakon Kalevalaisten pöytäliinanäyttelyyn. Sunnuntain Hapanvellijuhlassa vellinkeitosta vastaavat Kaakonkulman ja Ravijoen Martat.

Marju Perilä

Viikon kysymys

Oletko tyytyväinen joukkoliikenteen aikatauluihin ja reitteihin?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä