0

Salpalinjalla paljastettiin tukijoiden muistolaatta

Salpalinjalla paljastettiin viime keskiviikkona E18 tietaiteen tukijat -niminen muistolaatta, jossa on lueteltu tietaiteen rahoittamiseen ja sen toteuttamiseen osallistuneet tahot ja henkilöt. Tietaiteelle tarkoitetaan moottoritien rakentamisen yhteydessä hankittuja Salpalinjaa kuvaavia kaiteita Salpalinjan ylityskohtaan.
Muistolaatta sijaitsee puolestaan moottoritien alla samassa kohdassa.
– Koko järjestely on hieno. Ensinnäkin se, että tulee tietaidetta. Sitten myös se, että on iso joukko, joka on osallistunut tämän rahoitukseen ja samaan aikaan tämä on tämän alueen kulttuuriperinnön vaalimista, Salpalinjan perinneyhdistyksen puheenjohtaja Virpi Launonen kiitteli.
Muistolaatan paljastustilaisuudessa oli läsnä lähes koko perinneyhdistyksen hallitus. Lisäksi tierakentaja YIT:stä olivat paikalla tiedottaja Venla Ristola ja laatan aikaan saamiseen osallistunut Rauno Häkkänen.
– Tämähän alkoi vuonna 2014, kun Ely-keskus pyysi meiltä kannanottoa. Silloin tehtiin päätös, että ruvetaan keräämään rahaa. Välillä oli vaihe, ettei oikein kukaan tiennyt missä mennään, mutta vuonna 2017 kaikki saatiin kuitenkin valmiiksi, Teppo Lahti muisteli värikästä matkaa.

JUKKA KINNUNEN

Viikon kysymys

Viikon kysymys: Uskotko Hurpun suunnitelmien toteutumiseen?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...