0

Pääkirjoitus: Arktikasta entistä tunnetumpi

Seitsemäntoista päivää taivaalle tähyilemistä ja paljon muuta oheisohjelmaa. Siinä kiteytetysti Virolahden Arktika-päivien luonne. Tältä keväältä päivät on nyt pidetty ja matkan varrella kävi selväksi, että niistä on tullut yhäkin tunnetumpi tapahtuma. Voidaan siis jo hyvinkin sanoa, että kun aikaisemmin Virolahti tunnettiin Vaalimaastaan, niin nyt se tunnetaan myös Arktikastaan.
Tarkkaa Arktika-päivien kävijämäärää ei tiedä kukaan, mutta järjestäjien arvio liikkuu 3 500 – 4 000 kävijän välillä. Tarkkaa määrää ei saada selville, koska tapahtuma on luonteeltaan sellainen, että siellä pistäydytään, kuka milloinkin, eikä mitään virallista rekisteröintikeinoa ole.
Kävijälukua tärkeämpää onkin se tieto, jota kävijöiltä saadaan. Tänä vuonna tuli muun muassa entistä selkeämpää viestiä juuri siitä, että Arktika-päivät tunnetaan lintuharrastajien keskuudessa erittäin hyvin. Suuri yleisö taas liikkuu tapahtumissa mielenkiinnosta ja siinäkin suhteessa tunnettuus on kasvanut voimakkaasti. Kevään parasta antia oli keskimmäisen viikonvaihteen loistava sää, jolloin Arktikan tapahtuma-alueella Leerviikissä liikkui väkeä ehkä enemmän kuin koskaan.
Linnut ja niiden keväinen muutto on tietenkin ajankohdan pääasia, mutta näin puhtaasti matkailutapahtumana tarkasteltaessa Arktika-päivät ovat myös lyömässä itseään lopullisesti läpi. Eikä siinä kehityksessä haittaa tee se, että ympärille kehittyy muutakin mielenkiintoista. Zsarin outletkylä on yksi syy tulla Virolahdelle, miksipä ei samalla poiketa Leerviikissä. Tai päinvastoin. Tämä on osoitus siitä, että pienellä paikkakunnalla kaikki matkailutäkyt tukevat hyvin toisiaan.

Viikon kysymys

Viikon kysymys: Uskotko Hurpun suunnitelmien toteutumiseen?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...