0

Viikonloppuna bongataan pönttölintuja

BirdLife Suomi järjestää taas Pönttöbongauksen tulevana viikonloppuna. Tapahtuman tavoitteena on kerätä tietoa pönttölinnuista ja niiden pesinnästä sekä lisätä kiinnostusta lähiympäristön lintujen seurantaan.
Kuka tahansa voi osallistua Pönttöbongaukseen kertomalla verkkolomakkeella tai postikortilla, mitä linnunpönttöjä omalla pihalla tai muulla tarkkailupaikalla on sekä mitä lajeja pöntöissä pesii tai on tänä vuonna pesinyt. Pönttöihin ei kuitenkaan pidä kurkistaa eikä pönttöjä pidä avata. BirdLife korostaa, että pönttölintuja on tarkkailtava lintuja häiritsemättä.
BirdLife Suomi odottaa havaintojen kertovan myös pesinnän ajoittumisesta ja onnistumisesta eri puolilla maata. Mielenkiinnolla seurataan myös, ovatko pönttölintujen pesimäkannat elpyneet viime kesän onnistuneiden pesintöjen myötä.
Pönttöbongaus järjestetään nyt kuudetta kertaa. Viime vuonna pönttölinnuista saatiin havaintoja lähes 2800 paikalta ja yhteensä ilmoitettiin yli 25 000 pöntön tiedot.
Pönttöbongauksen tulokset päivittyvät tälläkin kertaa tapahtuman aikana BirdLife Suomen verkkosivuille.

Viikon kysymys

Kiinnostavatko politiikan käänteet?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä