0

Sana helluntaiksi: Helluntai – suvisunnuntai

Henki helluntain,
voima voimakkain,
meidät Herraamme
yhdistää.
(Virsi 35, säk. 3)

Tähän aikaan vuodesta saamme nauttia runsaasta valon määrästä. Aamulla kun heräämme, on jo ollut muutaman tunnin valoisaa. Ja illan pimenemistä saa odotella todella pitkään.
Kesällä ’lataamme akkuja’ talven varalle – vertauskuvallisesti sanoen. Runsas valon määrä virkistävää ja antaa energiaa. Kesä saa liikkumaan, tapaamaan ystäviä, harrastamaan uusia asioita.
Ensi sunnuntaina on helluntai. Helluntai on kristillisen kirkon syntymäpäivä, vuosipäivä. Ensimmäinen seurakunta syntyi, kun Pyhä Henki vaikutti Jeesuksen opetuslapsissa ja opetuslasten kautta.

Mutta kuka on Pyhä Henki? Kun puhumme Jumalasta, puhumme Isästä, Pojasta ja Pyhästä Hengestä. Isä on Luoja. Poika Lunastaja, Jeesus Kristus. Pyhä Henki on Jumalan Henki, joka tekee Jumalan työtä maailmassa. Jumalan Henki synnyttää meissä uskoa, toivoa ja rakkautta.
Pyhälle Hengelle on Raamatussa muitakin nimiä: Puolustaja, Totuuden Henki. Koska Pyhä Henki on henki, Jeesus vertaa Jumalan Hengen toimintaa tuuleen: ”Tuuli puhaltaa missä tahtoo. Sinä kuulet sen huminan, mutta et tiedä, mistä se tulee ja minne se menee.” (Joh. 3: 8)
Jumala ei ole kaukana. Jumala Henki toimii ja vaikuttaa meissä ja maailmassamme joka päivä – tänäänkin ja tulevina päivänä.

Valoisaa ja virkistävää kesäaikaa toivottaen

Matti Astola
Miehikkälän
kappeliseurakunta

Viikon kysymys

Oletko tyytyväinen joukkoliikenteen aikatauluihin ja reitteihin?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä