0

Pikkuvarpunen valloitti linnunpöntöt

BirdLife Suomen Pönttöbongaus-tapahtuman alustavien tulosten mukaan pöntöissä pesii tänä vuonna lintuja hieman edellisvuotta enemmän. Yli puolet tarkkailluista linnunpöntöistä on ollut asuttuja. Erityisen runsaasti on havaittu pikkuvarpusen pesintöjä.
Alustavat tulokset perustuvat noin 2300 paikan ja yli 20 000 pöntön havaintoihin. Pesintä todettiin 53 prosentissa tapahtumassa tarkkailluista linnunpöntöistä.
Yleisistä pönttölinnuista varsinkin pikkuvarpunen näyttää tulosten perusteella runsastuneen. Pikkuvarpusen pesintöjä on havaittu jopa 70 prosenttia edellisvuotta enemmän. Lajin runsastuminen johtunee edellisen kesän poikkeuksellisen hyvästä poikastuotosta.
Tavallista enemmän Pönttöbongauksessa havaittiin myös sinitiaisia. Sen sijaan tapahtuman yleisimmän lajin, kirjosiepon, määrät ovat edelleen alhaisella tasolla muutaman vuoden takaiseen verrattuna.
Useimpien tavallisten pönttölintujen, kuten tiaisten, pesintä on tulosten mukaan edennyt varsin normaalissa aikataulussa. Kirjosiepon pesinnät ovat kuitenkin olleet selvästi viime vuotta myöhäisempiä. Moni hyönteissyöjälintu saapuikin loppukeväällä Suomeen tavallista myöhemmin etelämpänä vallinneiden huonojen muuttosäiden takia.

Viikon kysymys

Oletko tyytyväinen joukkoliikenteen aikatauluihin ja reitteihin?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä