0

Pääkirjoitus: Kaakonkulman kesä alkaa jussilta

Nyt on keskikesän juhlien aika, mutta sen jälkeen Kaakonkulmalla kesä vasta starttaa liikkeelle oikein tosissaan. Heti kesäkuun lopulla päästään Ylämaan Jalokivimessuille ja samaan aikaan myös Suur-Miehikkälän Pikkukylien Pikkumarkkinoille. Siitä eteenpäin tarjolla onkin monenkirjavaa kesämenoa aina kesän loppuun asti.
Juhannus koetaan edelleen Suomessa hyvin perinteisenä valon juhlana. Sitä vietetään, kun kesäinen päivä on pisimmillään ja pohjoisessa jopa kokonaan ilman yöaikaa. Ja keskikesällä luonto tarjoaa meille parhaimpaansa.
Juhannukseen liittyy myös usein railakas juhliminen, joka valitettavasti aina silloin tällöin riistäytyy käsistä. Joka vuosi saamme kuulla useiden ihmisten hukkumisista, tulipaloista ja muista onnettomuuksista, sekä humalaisten törttöilyistä. Tulevaksi viikonlopuksi on luvattu ainakin perjantaihin asti lämmintä, jopa helteistä säätä, joten riskit kasvavat.
Kaakonkulmalla kesä alkaa perinteisesti juhannukselta. Sen jälkeen ovat vuorossa alueen kaikki tärkeimmät kesätapahtumat, jotka tarjoavat monipuolisen kattauksen erilaista ohjelmaa niin matkailijoille, mökkiläisille kuin paikalliselle väestöllekin.
Ylämaan Jalokivimessut aloitetaan perjantaina 28. kesäkuuta. Suur-Miehikkälän Pikkukylien Pikkumarkkinat pidetään seuraavana päivänä. Siitä tarjonta kehittyy useiden näyttelyjen ja Virolahti-viikon merkeissä. Down by the Joki -festivaalit tulevat Virojoelle 6. heinäkuuta, Hapanvellijuhla seuraavana päivänä.
Elokuun 10. päivänä kuullaan Kymenlaakson perinnesoittoja, ja kuun lopulla käydään vielä Pertunmarkkinoilla ja osallistutaan Operaatio Salpalinjaan.

Viikon kysymys

Viikon kysymys: Uskotko Hurpun suunnitelmien toteutumiseen?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...