0

Kaakon Kamarimusiikki soi ensi viikolla Virolahdella – konsertit alkavat tiistaina, kaikkiaan 13 luvassa

KUUDENNEN Kaakon Kamarimusiikin konsertit soivat ensi viikolla Virolahdella ja sen lähiseuduilla. Teemalla ”Luonnon lumoa” festivaali vie kuulijat tuttuun tapaan kierrokselle kyliin, vaihtuviin maisemiin ja tunnelmiin. Ohjelmassa on 13 konserttia ja lisäksi kaikille avoimia tapahtumia, kuten taiteilijatapaamisia ja yllätyssoittoja. Konserttiviikko alkaa tiistaina ja päättyy lauantaina.
Viulisti Petteri Iivonen on Kaakon Kamarimusiikissa tuttu kasvo jo kolmen kesän ajalta. Iivosen viulun sointi ja hänen musiikkipersoonansa on saanut vakaan yleisön. Tämä on huomattu myös muualla, sillä Iivonen valittu Pariisin oopperan uudeksi konserttimestariksi ensi syksystä alkaen.
Petteri Iivosen viulua saa kuulla konserteissa joka päivä. Hän on muun muassa Vivaldin iki-ihanan konserttosarjan Neljä Vuodenaikaa solistina avajaisillan konsertissa Virolahden kirkossa. Häntä kuullaan myös Harjun Hovissa keskiviikkona, Miehikkälän kirkossa torstaina, Klamilan kirkossa perjantaina sekä päätöspäivän konserteissa Virojoen alakoululla.

Konserttisarja on täydentynyt viulun ja sellon mestarikurssien loppukonserteilla. Keskiviikkona kuullaan viulistien taidonnäytteitä Harjun Hovissa kello 15.30 alkaen. Viulistit ovat saaneet oppia Janne Malmivaaralta ja Jukka Merjaselta. Sellon mestarikurssilaisten loppukonsertti kuullaan perjantaina kello 13 Harjun Hovissa, jolloin estradille nousevat Tuomas Ylisen ja Samuli Peltosen oppilaat. Molempien kurssien pianisti on Liisa Malmivaara.
Nuoria solisteja on mahdollista kuulla myös Virolahden kirkossa jo tulevana sunnuntaina kello 10 alkavassa messussa sekä Zsar Outlet Villagessa viikon aikana. Mestarikurssilaisten konsertteihin ja esityksiin on vapaa pääsy.

Suositut taiteilijatapaamiset jatkuvat tänäkin vuonna, kun illan esityksistä kuullaan tarkempaa tietoa tiistaina ja keskiviikkona Virolahden kirkolla, Miehikkälän kirkolla torstaina ja Klamilan kirkolla perjantaina. Kaikki tilaisuudet alkavat kello 18.15. Taustoitusta konsertteihin löytyy myös Kaakon Kamarimusiikin juuri ilmestyneestä ohjelmakirjasta, jota on myynnissä ennakkoon paikallisissa myyntipisteissä sekä konserttipaikoilla.
Konserttilippuja on vielä saatavilla kaikkiin konsertteihin. Matti Salmisen, Lilli Paasikiven ja Mari Palon tähdittämä ”Matti ja tytöt” keskiviikkona on ollut festivaalin ennakkomyynnissä ehdoton suosikki. Konsertin ohjelma on kesäisen raikas ja monipuolinen, Merikannosta Melartiniin ja Helismaasta Baddingiin.
– Konserttia kuulemaan halajavan kannattaa olla hyvissä ajoissa liikkeellä, sillä ovimyyntiin lippuja ei enää välttämättä jää, ennakoi toiminnanjohtaja Siru Ahopelto.
Kaakon Kamarimusiikin liput ovat myynnissä Lippupisteessä sen kaikissa myyntipaikoissa. Virojoella lippuja myy matkailun kesäinfo sekä Klamilan kylätupa Ronkuli. Konserttipaikoilla lipunmyynti ja tuotemyynti alkavat aina tuntia ennen konserttia.

Viikon kysymys

Maistuuko sinulle hapanvelli?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...