0

Down by the Joki kutsuu viihtymään – lauantai-iltana jysähtää

Virojoen keskusta herää henkiin hiljaiselostaan ensi lauantai-iltana, kun kunnantalon pihamaan ja Takasen puiston valtaa kylän ikioma ja upouusi kesäfestari Down by the Joki.
Virojoen oman kyläjuhlan järjestämisessä voimansa ovat yhdistäneet Ravintola Wirta ja Virojoen kyläyhdistys ry. Järjestäjien toiveena on, että kylän ja koko lähiseudun väki kokoontuu viettämään rattoisaa heinäkuun iltaa kylän keskelle.
Illan tunnetuin esiintyjä on Frederik, jonka ura on jatkunut jo vuosikymmeniä. Frederikin tutut hitit ovat jo aikamme suomalaista kansanperinnettä. Kaiken kansan iskelmät ja menevä musiikki takaavat parhaan festaritunnelman.
Sitä ovat nostattamassa myös illan ensimmäinen esiintyjä, turkulainen nuori ja lahjakas laulaja Annika Nord. Omia sävellyksiään ja cover-biisejä esittävän Annikan tie on kulkenut länsirannikolta Kymenlaaksoon, missä hänen mielestään on hyviä tyyppejä ja vastaanottavaista porukkaa. Totta. Annikan bändissä soittaa muun muassa Ravintola Wirran omistaja Joona Rinne, mistä löytyykin yhteys Virojokeen.
Armadas on ”kylän oma bändi”, sillä laulusolisti Miika Mattila on myös Virojoen kyläyhdistyksen puheenjohtaja ja koko kyläjuhlan idean isä. Suositun Armadaksen ohjelmistossa on myös kaikkien tuntemia hittibiisejä – iskelmää, poppia, rockia ja tanssimusiikkia.
Musiikin vauhdikas ja energinen livemeininki alkaa illan ensi tahdeista kello 18 ja jatkuu päätökseen kello 01 asti. Jotta festarikävijät jaksaisivat koko illan, paikalle on varattu myös riittävät määrät ruokaa ja juomaa. Tarjoilusta vastaavat Ravintola Wirran lisäksi Takaladon liha, Zico´s food ja Takatalo & Tompuri Brewery.
Illan juontajana toimii myös seudulla tuttu kasvo, miehikkäläläislähtöinen näyttelijänuraa tekevä Antti Peltola.

Viikon kysymys

Puututaanko koulukiusaamiseen riittävästi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä