0

Vaarallista jätettä kerätään Virolahdella lauantaina

Virolahdella järjestetään kiertävä vaarallisen jätteen keräys tulevana lauantaina. Keräyksessä otetaan vastaan kodin vaarallisia jätteitä, sähkölaitteita ja metalliromua. Keräys on maksuton ja sen järjestää Kymenlaakson Jäte Oy.
Jätteet on tuotava suoraan keräysautoihin silloin, kun autot ovat keräyspaikalla. Muina aikoina pysähdyspaikoille ei saa tuoda jätteitä. Myöskään peräkärrykuormia ei pidä tuoda keräykseen, vaan ne on vietävä suoraan joko kerran kuussa palvelevalle Virolahden jäteasemalle tai Haminan jäteasemalle. Vaaralliset jätteet, metalliromut ja sähkölaitteet otetaan maksutta vastaan jäteaseman aukioloaikana.
Keräyskierrokselle ja jäteasemalle tuodut vaaralliset jätteet päätyvät vaarallisen jätteen käsittelylaitokseen. Siellä otetaan talteen kierrätettävät materiaalit uudelleenkäyttöä varten. Haitalliset materiaalit käsitellään vaarattomaksi.
Vaarallista jätettä ovat muun muassa jäteöljyt, akut, paristot, maalit, lakat, energiansäästölamput, loisteputket ja lääkkeet. Myös pesuaineet, hiuslakat ja erilaiset kemikaalit voivat olla vaarallista jätettä. Vaarallisen jätteen tunnistaa usein pakkauksen kyljessä olevasta vaarallisen aineen merkinnästä.

Keräyksen aikataulu lauantaina:
9.00-9.30 Kattilainen, Nopalantien ja Vaalimaantien risteys
9.45-10.15 Ravijärvi, VPK-talo, Piispantie 91
10.45-11.15 Säkäjärvi, Soukantie 100
11.30-12.00 Kotola, VPK-talo, Mattilantie 318
12.15-12.45 Vaalimaa, Kotolantie 41
14.00-14.30 Kirkonkylä, kirkon P-alue, Kirkontie 500
14.45-15.15 Pihlaja, Mäkipirtintie 260
15.30-16.00 Ravijoen ekopiste, Kääriänmäentien ja Museotien risteys
16.15-16.45 Klamila, koulun piha-alue, Häppiläntie 750

Viikon kysymys

Puututaanko koulukiusaamiseen riittävästi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä