0

Isot saappaat ohjaajalla – Eveliina Arminen tarttui tilaisuuteen kun se tuli

Vastuu likimain kaikesta, lavastuksesta äänimaailmaan, dramatisoinnista esillepanoon. Olisiko Haminan kesäteatterin Rölli ja Metsänhenki -sadun ohjannut Eveliina Arminen tarttunut toimeen, jos olisi tiennyt mitä tuleman pitää?
– Voi kyllä. Vaikka tämä on ollut melkoinen taival taaperrettavaksi monimuotoisuudessaan ja laaja-alaisuudessaan, on tämä ollut myös kovin rakas ja mieluinen tehtävä, Suur-Miehikkälässä asuva Eve-ohjaaja vakuuttaa.
Kun Haminan Teatteriin kaivattiin koko perheen näytelmää, alkoi Eveä jo kutitella. Lastentarhaopettajan koulutuksen ohessa suoritetut Jyväskylän yliopiston draamakasvatuksen ohjaajaopinnot kasvattivat halua ohjata satunäytelmä ja Rölli otti omansa.

Mutta, mutta. Talkoohenkeä tarvittiin toteutukseen, eikä vähiten ohjaajalta.
– Ohjaus on tässä kaikessa ollut loppujen lopuksi se pienin osuus, Eve huokaa.
– Tämä on ensimmäinen iso ohjaustyöni, joten olen ottanut nöyrästi vastaan kaiken, mitä on tehtäväksi ja puntaroitavaksi tarjottu. Joskus on valtavan kokoisiksi kasvaneisiin ohjaussaappaisiin pitänyt lisätä paritkin henkiset villasukat, että pysyisin tehtävieni tasalla.
– Lavasteista minulla ei ole ollut tähän saakka juuri mitään tietoa, äänimaailmasta puhumattakaan. Ihmeesti sitä vain asiat järjestyvät, kun työryhmällä on into, halu ja taito tehdä.
Kevät livahti Eve-ohjaajalta ansiotyön ja harjoitusten karusellissa.
– Harrastan talviaikana kuntonyrkkeilyä, mutta nyt alkuvuosi tarjosi keholle vain hengen ravintoa… Kotijoukot ovat onneksi tukeneet mennen tullen. Se on osaltaan auttanut jaksamaan.
Rölli on pyrkinyt jo uniinkin tai oikeammin satuhahmon isä, Allu Tuppurainen.
– Näin Allusta unta muutama yö sitten. Hyvässä sovussa juttelimme, hän vakuutti olevansa jokaisen dramatisoimani repliikin takana.

Äksyjen rölli-turjakkeiden ja sopuisten, mutta uteliaiden menninkäisten kanssa tehty retki sadun maailmaan on ollut ikimuistoinen. Kaiken ikäiset metsän kummajaiset ovat vaatineet luotsaajaltaan taitoja huoltaa ja hoivata, kesyttää ja paimentaa. Möhkinää ja pöhinää toiseen potenssiin!
Yleisön ohjaaja toivoo olevan utelias, avarasydäminen ja lapsenmielinen.
– Silloin pääsee kokemaan, miten satu muuttuu todeksi ja solahtaa osaksi kahden lumoavan ja rakastettavan omalaatuisen heimon elämää.
Rölli ja Metsänhenki -sadun esitykset Haminan kesäteatterissa Hämeenlinnan bastionissa jatkuvat 4.8. saakka.

EIJA-KAARINA MÄKELÄ

Viikon kysymys

Aiotko osallistua kansalaisopiston kursseille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...